Duurzame verbeteringen in onze bedrijfsvoering

Bij Woningbelang vinden we het belangrijk om rekening te houden met de aarde. Zodat onze kinderen hier in de toekomst ook nog prettig kunnen wonen. We maken zoveel mogelijk duurzame keuzes in ons werk. Alle stappen dragen bij! Goed voor het milieu én het levert huurders lagere woonlasten op.

We maken steeds meer woningen energiezuinig
Alle woningen waarvan de huur wordt opgezegd, maken wij klaar voor de nieuwe huurder. We zorgen er niet alleen voor dat het huis er netjes uitziet, we maken het ook meteen duurzaam. We isoleren de vloer, muren en het dak. Ook leggen we een extra elektragroep aan in de meterkast en wordt de gasaansluiting in de keuken afgesloten. Dat betekent dat de nieuwe huurders elektrisch gaan koken. Een flinke verbouwing, waar de buren helaas even geluidsoverlast van kunnen ervaren. Maar allemaal voor een goed doel: in 2050 wil Woningbelang een volledig duurzame woningvoorraad hebben, oftewel CO2 neutraal!

Nieuwe elektrische auto’s, scooter en fiets
We vinden het ook belangrijk om naar ons eigen gedrag te kijken. Daarom hebben we twee (tweedehands) elektrische auto’s aangeschaft. De vorige auto’s waarmee onze woonconsulenten, woonmakelaars en opzichters naar de huurders toe gingen, waren aan vervanging toe. Een goed moment voor ons om te kijken naar de meest duurzame keuze voor vervanging. Ook hebben we een elektrische scooter en fiets beschikbaar om naar u toe te komen. Ook op deze manier dragen we bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot!


Proef met infraroodpanelen

We doen mee aan een proef met het verwarmen van woningen met infraroodpanelen. Als een woning infraroodpanelen heeft, wordt deze niet meer met gas verwarmd. Enkele woningcorporaties en de Technische Universiteit Eindhoven onderzoeken al hoe huurders infraroodpanelen in hun woning ervaren. De eerste resultaten zijn positief. Daarom sluiten wij aan bij dit onderzoek en gaan we kijken of dit ook een goede oplossing is voor onze woningen. In 2020 werden de eerste panelen en meetapparatuur in een proefwoning geïnstalleerd. De woningen worden nu bewoond zodat we weten hoe bewoners deze manier van verwarmen ervaren.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten