April 2017

Woningbelang - zonnestraaltjes

Meneer en mevrouw Schrijvers

Er zijn voor elkaar en tijd maken wanneer het nodig is. Dat is de lijfspreuk van de heer Schrijvers. Hij draagt deze spreuk altijd bij zich in zijn portemonnee. De heer en mevrouw Schrijvers wonen al 48 jaar met veel plezier in hun woning in de Dr. Dagevosstraat. De heer Schrijvers is voor het Zonnestraaltje opgegeven door zijn schoonzus Lenie. Hij werkt als vrijwilliger voor het IVN en heeft samen met andere vrijwilligers het blote voeten pad aangelegd. Een aanrader om eens te lopen met kinderen! Kortom, deze mensen steken graag de handen uit de mouwen om anderen te helpen.

Jacques Smeets

Jacques Smeets is een superbuurman volgens zijn buurvrouw Wendy en haar kinderen. Hij repareert fietsbanden, de bolderkar, skelter. Samen maken ze gebruik van de Talentenbank. Wendy is zelf vrijwilliger bij de talentenbank. Ook Jacques belt wel eens voor hulp. De heer Smeets woont al weer ruim 35 jaar aan de Heidalen. Veder is hij erg actief; houdt van varen, rijdt nog motor en trekt eropuit met de camper. Maar het is ook heerlijk om weer thuis te komen!

Meneer en mevrouw Van de Kerkhof

Meneer en mevrouw van de Kerkhof wonen al bijna 59 jaar aan de Geenhovensedreef en zijn opgegeven door meneer Staals. Meneer Van de Kerkhof zorgt al jaren dat het groen rond zijn woning er netjes bij ligt! Recent is hij 89 jaar geworden en gaat het allemaal wat moeilijker. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn buurman en ziet de buurt er nog altijd netjes uit. Ondanks hun leeftijd denken de heer en mevrouw Van de Kerkhof nog niet aan verhuizen. Al meerdere keren hebben ze gekeken naar een appartement nabij het centrum. Maar meneer Van de Kerkhof kan zijn tuintje en de groenstrook voor de woning nog niet missen. De tuin ziet er keurig onderhouden uit, hier mogen ze met recht trots op zijn! 

Meneer Daams

De heer en mevrouw Daams wonen al ruim 50 jaar in hun woning. De heer Daams heeft een ‘uit de hand gelopen hobby’ zoals hij dat zelf noemt. Zijn huis is een museum. Er hangen meer dan 3000 pijpen! Ze komen vanuit de hele wereld en er zijn pijpen bij uit de 17e eeuw. Hij vertelt vol passie over zijn pijpen en iedere pijp heeft een eigen verhaal. Af en toe rookt hij nog een pijpje. Ook verzamelt hij handgeschilderde bordjes. Zijn vrouw is al ruim 1,5 jaar gebonden aan bed en ligt in de huiskamer. Ze staat helemaal achter de hobby van haar man. De heer en mevrouw Daams wonen hier graag en willen hier altijd blijven wonen.
Ze stellen hun huis open voor iedereen die belangstelling heeft om de verzameling pijpen eens te komen bewonderen.

Mevrouw Van Genugten

Mevrouw van Genugten moest verhuizen omdat haar oude appartement aan de Waalreseweg wordt gesloopt. Haar vriendin en mantelzorgster Debby Peters is tijdens het hele proces een grote steun en toeverlaat geweest! Mevrouw Van Genugten zag erg op tegen de gedwongen verhuizing, maar is nu super tevreden en blij met haar nieuwe appartement. Ze sprak haar zorg nog uit voor de laatste bewoners uit de Waalreseweg die nog moesten verhuizen. Mooi om te zien dat onze huurders oog hebben voor elkaar.

Mevrouw Sleegers

Mevrouw Sleegers woont al ruim 45 jaar in de Gagelstraat. Een gezellige woning met een door haar zelf netjes bijgehouden ruime tuin. In de tijd dat het met de gezondheid van haar man minder ging, kwam de woning naast haar vrij. Haar dochter die als woningzoekende stond ingeschreven reageerde. Nu woont ze al jaren met veel plezier naast haar. Ook haar kleindochter geniet met volle teugen en is dagelijks bij oma te vinden. Bij oma wordt je verwend en mag je altijd net even iets meer! Aan verhuizen denkt mevrouw Sleegers niet, ze hoopt nog lang in de woning te kunnen blijven wonen.

Meneer en mevrouw Wilbers

Meneer en mevrouw Wilbers wonen samen met hun kinderen en huisdieren in hun huis aan de Godfriedstraat. Volgens beide een lotje uit de loterij. De woning heeft openslaande deuren naar de tuin en een slaapkamer op de begane grond, ideaal voor hun dochter die moeilijk naar boven kan. Het is de afgelopen jaren niet altijd makkelijk geweest. Ondanks alle tegenslagen blijven ze positief. De liefde voor hun gezin staat op de eerste plaats en in hun vrije tijd staan ze altijd klaar voor andere mensen.

Mevrouw Hezik Das

Mevrouw Hezik Das heeft altijd voor haar gezin gezorgd. Haar man en 8 kinderen zijn nooit iets tekort gekomen. En ondanks dat het leven haar lang niet altijd toelachte, heeft ze zich door niks uit het veld laten slaan. Altijd dacht ze in oplossingen in plaats van problemen. Toen haar man en een van haar kinderen ongeveer 20 jaar geleden vlak na elkaar overleden, besloot ze het roer om te gooien. Om het verlies te verwerken is ze begonnen met schilderen. En wat maakt ze prachtige kunstwerken! Vroeger werd al vaker aangegeven dat ze hier talent voor had, maar ze had het toen te druk om hier iets mee te doen. Later heeft ze er tijd voor gemaakt en het zorgde voor rust in haar hoofd. Inmiddels heeft ze al honderden schilderijen gemaakt. Haar kinderen hebben haar werk thuis aan de muur hangen en het huis van mevrouw Hezik Das zelf hangt ook vol met de kunst die zij zelf heeft gemaakt. Ze heeft zich verschillende stijlen eigen gemaakt en het is bijna niet te geloven dat deze werken allemaal door één persoon zijn gemaakt!

Meneer en mevrouw Van den Dungen

Meneer Van den Dungen heeft een passie voor muziek. Hij verzamelt onder andere jukeboxen en gitaren. Hij speelt zelf ook al jaren in een band en vertelt trots dat hij binnenkort op hetzelfde podium mag spelen als de beste band aller tijden - The Beatles - in The Cavern in Liverpool. Zijn woonkamer is te klein om alle unieke spullen in uit te stallen, waardoor hij nu een waar museum heeft in Valkenswaard. Hier mogen mensen komen kijken naar alle schatten die hij in de loop der jaren heeft verzameld, maar leuker nog: vooral zijn enthousiaste verhalen te beluisteren. Elk voorwerp heeft zijn eigen verhaal. Mevrouw Van den Dungen is meegetrokken in zijn enthousiasme. Maar wie denkt dat mevrouw Van den Dungen alleen maar meedoet met haar man, heeft het goed mis. Zij heeft een enorme liefde voor dieren en vangt deze dan ook op. Zo verzorgt ze meerdere ezels, hangbuikzwijnen, kippen en konijnen. Tussen alle hobby’s in, vinden ze gelukkig ook tijd voor elkaar. Lekker wandelen met hun twee honden. Wat een fijne en enthousiaste mensen!

Cliënten van Lunetzorg

In de Wollegrasstraat wonen cliënten van Lunetzorg, een gezellige groep dames en heren. Samen met vaste begeleiders proberen ze van iedere dag iets leuks te maken! Ze hebben allemaal een eigen appartement maar doen ook geregeld activiteiten samen. We hebben een appeltaart meegenomen waar ze allemaal erg van hebben genoten.

Cliënten van Lunetzorg

In De Rapelenberg wonen senioren én cliënten van Lunetzorg. Een mooie groep huurders die vaak de gezelligheid bij elkaar opzoekt. Ze hebben allemaal een eigen appartement. Maar in de gezellige huiskamer komen ze regelmatig bij elkaar voor een kopje koffie of een spelletje. En ze helpen elkaar waar het kan!

Lees hier de zonnestraaltjes van oktober 2016.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten