Oktober 2016

Woningbelang - zonnestraaltjes

 

Mevrouw Jansen

Mevrouw Jansen woont aan de Crusaethof en werd opgegeven door mevrouw Daams. Gastvrij en behulpzaam zijn woorden die mevrouw Jansen passen, vertelt mevrouw Daams enthousiast. Beide dames wonen al ruim 30 jaar in de woning die ze nu huren. Ze leerden elkaar kennen omdat hun kleinkinderen naar dezelfde basisschool gingen. De klik was er meteen. Mevrouw Jansen is opgegeven door mevrouw Daams omdat ze altijd klaar staat voor iedereen. Je bent er altijd welkom voor een kop thee of koffie. Haar deur staat altijd open. Ze helpt graag mensen uit de buurt met hun tuintje of het aanvegen van de stoep. Mevrouw twijfelde even over verhuizen. Maar de komst van een tweede toilet boven maakt het mogelijk dat ze voorlopig graag nog even blijft genieten van haar prachtige uitzicht en haar mooie tuin waar ze met recht trots op is.

Meneer en mevrouw Van de Wijdeven


“Wonen in het Paulusdal, dan woon je in het mooiste stukje van Dommelen”, aldus de familie van de Wijdeven. Jo en Tonnie van de Wijdeven zijn opgegeven door de buren, Maria en Rob Weidner. Beide al vanaf het begin, ruim 40 jaar, woonachtig in het Paulusdal. Wonen in het groen, een grasveld voor de deur waar je heerlijk kunt vertoeven en de (klein)kinderen veilig kunnen spelen. Maria en Rob houden van reizen. Tijdens hun afwezigheid zorgen de buren voor de post, het schoonhouden van de ramen, de stoep sneeuw- en bladvrij maken en al het andere wat nodig is. Enigszins verbaasd wordt er gereageerd; “Daar heb je toch buren voor”. Het Zonnestraaltje hebben de buren echt verdiend!

De heer Claessen


De heer Claessen staat altijd klaar voor zijn buurvrouw. Als de buurvrouw naar de dokter moet, of de tv doet het niet, of de verwarmingsketel moet bijgevuld worden, hij staat meteen klaar voor mevrouw Van Gerwen. Beter een goede buur, dan een verre vriend! Ook voor overige bewoners van het complex is het fijn dat de heer Claessen zich inzet. Hij is jarenlang voorzitter geweest van de bewonerscommissie en op dit moment is hij secretaris. Kortom, de heer Claessen zet zich voor meer mensen in!

De heer Faassen


In juli 2016 gingen we langs bij de heer Faassen en zijn kleinzoon Dennis. Beide huurder van Woningbelang. Tussen opa en kleinzoon zie je meteen de bijzondere liefdevolle band. Als kind is Dennis samen met zijn zus Charlotte bij zijn grootouders gaan wonen. Een turbulente tijd waarin zij door opa en oma liefdevol werden opgevangen. Het appartement waar ze woonden was te klein voor 4 personen en ze verhuisden naar een eengezinswoning.

De heer Faassen is een actieve man en staat, ondanks zijn leeftijd, nog middenin het leven. 20 jaar lang brengt hij elke ochtend kranten rond. Iedere nacht om 3 uur gaat de wekker zodat alle kranten tijdig worden bezorgd. Aan pensioen wil hij nog niet denken. “Dat komt als ik  95 jaar ben”, zegt hij lachend. Vijf jaar geleden heeft hij onverwachts afscheid moeten nemen van zijn vrouw. Een zware periode, maar de heer Faassen blijft toch positief. Trots vertelt Dennis dat zijn opa sinds kort een vriendin heeft. “Alleen is ook maar alleen en samen is het een stuk gezelliger!” aldus een tevreden Faassen. Zijn huidige vriendin is een oude bekende. Bijna 70 jaar geleden hadden ze korte tijd verkering. “Niemand kan mijn vrouw vervangen maar zij is wel mijn eerste en laatste vriendin”, zegt hij stralend.

Begin dit jaar brak voor Dennis de tijd aan om op zoek te gaan naar een eigen woonruimte. Deze beslissing betekende ook dat zijn opa moest gaan verhuizen. De woning was te groot voor hem alleen. Zowel opa als Dennis stonden al geruime tijd ingeschreven als woningzoekende. Nog voordat Dennis verhuisde vond de heer Faassen een prachtige seniorenwoning aan Kerkeveld. Een fijne woning met een tuintje in het centrum van Valkenswaard. En nog geen maand later kreeg ook Dennis de sleutel van zijn nieuwe woning. Een appartement aan de Bosstraat waar hij zich helemaal thuis voelt. En, niet geheel onbelangrijk, op fietsafstand van zijn opa. Ze redden het prima zonder elkaar maar er gaat geen dag voorbij dat ze elkaar niet zien.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten