Energiebesparende maatregelen

Alle woningen van Woningbelang hebben een energielabel

Dat label zegt hoe energiezuinig een woning is. We weten de kwaliteit van al onze woningen op het gebied van energie. De volgende stap is het energiezuiniger maken van woningen met een lager label. In een woning die energiezuiniger is, bespaart de bewoner op de woonlasten. En het wooncomfort verbetert.

Energiebesparende maatregelen bij bestaande woningen

Bij onderhoudswerkzaamheden bekijken we of we een woning energiezuiniger kunnen maken. Als we een cv-ketel vervangen, komt er bijvoorbeeld een zuinige HR107 cv-ketel voor terug. Bij kozijnvervanging plaatsen we HR++ glas. Als we een compleet dak vervangen, brengen we isolatie aan. Voor maatregelen als onderdeel van onderhoud, vragen we geen huurverhoging.

Soms bieden we in complexen energiebesparende maatregelen aan, tegelijk met planmatig onderhoud. Dit gaat dan om extra maatregelen boven op het onderhoud dat we al uitvoeren. Bijvoorbeeld:
• het vervangen van enkel glas of oud glas in HR++ glas
• gevelisolatie
• dakisolatie

Deze maatregelen doen we tegelijk met bijvoorbeeld schilderwerk of voegwerk. Dan komt er geen onnodige overlast bij kijken. De huurder kiest zelf of hij wel of geen gebruik maakt van dit aanbod.

Eind 2017 heeft Woningbelang een proef gedaan met het plaatsen van zonnepanelen. De proef is geëvalueerd. Woningbelang gaat door met het plaatsen van zonnepanelen. Huurders van woningen die in aanmerking komen, krijgen een aanbod per brief. Dat gebeurt in fases, per straat of wijk. Huurders die een brief krijgen, bepalen zelf of ze gebruik willen maken van het aanbod. Informatie hierover vindt u onder het kopje Zonnepanelen.

Energiebesparende maatregelen bij nieuwbouw

Bij het realiseren van nieuwbouw maken we bewuste keuzes om de woningen energiezuinig te maken. Daarbij maken we gebruik van duurzame materialen. Nieuwbouwwwoningen worden gasloos en zéér energiezuinig (of zelfs energieneutraal). De woningen wekken zelf zoveel mogelijk energie op die voor de installatie, verwarming, warm water én huishoudelijke apparaten nodig is. Dus geen of zeer lage energiekosten.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten