Stoep sneeuwvrij maken

De temperaturen dalen steeds verder en de kans op sneeuw is aanwezig. Om je alvast voor te bereiden op het sneeuwschuiven, hebben wij zes handige methodes op een rijtje gezet waardoor jij je stoep deze winter sneeuwvrij houdt.

 1. Tip 1: De sneeuwschep
  Het is waarschijnlijk een van de bekendste manieren om je oprit en de stoep sneeuwvrij te krijgen. Dit maakt het voorwerp dan ook erg populair. Je hoeft hiermee namelijk alleen de sneeuw weg te scheppen. Mocht je geen sneeuwschep bij de hand hebben, dan kan je ook een normale schep gebruiken. 
  Het is wel belangrijk dat de weggehaalde sneeuw geen obstakel vormt of in de goot terechtkomt. De kans bestaat dan namelijk dat het smeltwater niet meer afgevoerd kan worden en op de grond blijft liggen. Het gevolg hiervan is dat de stoep en straat spekglad wordt wanneer de temperaturen weer dalen.
  Tip: Heb je geen (sneeuw)schep, dan kun je die ook maken. Bevestig een houten plank aan een stevige lat en je hebt een geïmproviseerde sneeuwschuiver. 

 2. Tip 2: Strooizout
  Strooizout is ook een veelgebruikte optie om sneeuw te ruimen, het is namelijk niet alleen handig op de grote wegen. Doordat het zout met het smeltwater mengt, wordt het vriespunt verlaagd. Je oprit of stoep zal zo minder snel bevriezen en sneller ontdooien. Het zout kan preventief gebruikt worden, maar ook na een sneeuwbui kun je er gebruik van maken.

 3. Tip 3: Een vloertrekker
  Wanneer er maar weinig sneeuw valt heb je geluk, maar dit betekent niet dat de oprit geen werk meer vereist. Ook een kleine hoeveelheid sneeuw kan zorgen voor gevaarlijke situaties. In dit geval kun je, in plaats van een schep of bezem, een vloertrekker gebruiken om de sneeuw aan de kant te vegen of trekken.

 4. Tip 4: Dooikorrels
  De naam zegt het eigenlijk al: deze korrels laten door middel van warmte de sneeuw smelten. Het voordeel van dooikorrels – ten opzichte van strooizout – is dat er hiermee minder schadelijke stoffen in de grond terechtkomen. Dooikorrels kan je bij de meeste Doe-het-zelf-zaken kopen. Online kan natuurlijk ook.

 5. Tip 5: Een stevige bezem
  Een bezem met stevige haren kan buiten gebruikt worden en is daardoor een ideaal hulpmiddel tijdens de koude dagen. Je hoeft de sneeuw alleen weg te vegen zoals je normaal gesproken ook met een bezem te werk gaat.

 6. Tip 6: Zand
  Deze methode zal er niet direct voor zorgen dat je stoep en oprit sneeuwvrij blijven, maar het zorgt wel voor meer bescherming op de gladde delen. De structuur van het zand dient namelijk als een soort anti-slipmiddel. het ziet er minder mooi uit, maar er zijn geen glijpartijen meer op de oprit!
terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten