Bergeijk

In de gemeente Bergeijk staan ongeveer 7.000 woningen. Het merendeel van de woningen is gebouwd in de jaren zestig en zeventig. Circa 30% van de woningen behoort tot de huursector.

Winkels

In het centrum van Bergeijk is een winkelcentrum gevestigd met een zeer gevarieerd winkelaanbod, waaronder een VVV-kantoor en 2 supermarkten. Ook is er een HEMA. Daarnaast is er een postagentschap en een bank.

Scholen

Er zijn zes basisscholen in Bergeijk gevestigd. Er zijn geen voorzieningen voor voortgezet onderwijs in de gemeente Bergeijk. Hiervoor is men aangewezen op de gemeente Valkenswaard of Eersel. Er zijn enkele kinderdagverblijven en peuterspeelzalen gevestigd. Daarnaast is er naschoolse kinderopvang.

Kerken

Aan het Hof bevindt zich de Rooms Katholieke kerk Sint Petrus ‘t Hof. Aan de Domineestraat is de Nederlands Hervormde kerk gevestigd.

Groen-, speel- en sportvoorzieningen

In Bergeijk zijn voldoende groen- en speelvoorzieningen. Sportvoorzieningen liggen ten noorden van het centrum. Er is een grote speeltuin aan de Buchtdwarssstraat.

Zorg

In het centrum van Bergeijk bevindt zich een centrum voor ouderen. Verder zijn er in Bergeijk diverse medische voorzieningen, zoals diverse huisartsen en een apotheek.

Overige voorzieningen

Aan de rand van het centrum is het cultureel centrum “De Kattendans” gevestigd. Tevens is er een bibliotheek gevestigd. Verder zijn er veel horecavoorzieningen in het centrum. Er is een bloeiend verenigingsleven.

Verkeer & vervoer

Buslijn 18 en 318 zorgt voor een verbinding tussen Eindhoven en Luyksgestel via Bergeijk. Het dichtstbijzijnde NS-station is in Eindhoven.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten