Borkel en Schaft

Het dorp Borkel en Schaft ligt ten zuiden van Valkenswaard, met aan de noordzijde het uitgestrekte natuurgebied De Malpie en aan de zuidzijde het natuurgebied de Plateaux. De beide kernen worden gescheiden door de Dommel.

In de bebouwde kom van het dorp staan ongeveer 370 woningen. Van de woningen valt 20% in de huursector. Het dorp kent circa 1100 inwoners.

Hoewel Borkel en Schaft tot Valkenswaard behoort, heeft het dorp een eigen DorpsInitatief dat de belangen behartigt van de inwoners van Borkel en Schaft bij de gemeente Valkenswaard. Meer informatie over de activiteiten van het DorpsInitiatief vindt u op http://www.dorpsinitiatiefbes.nl. Kijk ook eens op de website www.borkelenschaft.info of bezoek de Facebookpagina.

Winkels

In Borkel en Schaft zijn geen winkelvoorzieningen. Hiervoor is men aangewezen op Valkenswaard of Bergeijk. Meerdere malen per week komt er een SRV-wagen en een bakker langs de deur. Uiteraard bezorgen de bezorgservices van diverse supermarktketens ook in Borkel en Schaft.

Scholen

Er is een basisschool aan de Dorpsstraat. Het voortgezet onderwijs is in Valkenswaard gevestigd.
Voor kinderen is er tussen-schoolse opvang en een peuterspeelzaal in het Dorpshuis.Voor de allerkleinsten zijn er diverse opvangmogelijkheden via verscheidene gastouderfaciliteiten.

Kerken

Aan de Dorpsstraat bevindt zich de rooms-katholieke kerk Sint Servatius. 

Groen-, speel- en sportvoorzieningen

In de kern van het dorp liggen een tweetal speeltuintjes. Daarnaast is Borkel en Schaft gelegen in het midden van de natuur; Malpie, Plateux (Hageven) en Dommel liggen overal in Borkel en Schaft binnen loopafstand. Het dorp wordt ook doorkruist door een aantal mooie wandelroutes.

Aan de Bruggerdijk is sportpark De Brug gelegen. Het dorp beschikt daarnaast voer een gymzaal.

Overige voorzieningen

Aan de Dorpsstraat ligt de windkorenmolen Sint Antonius Abt, welke een monumentenstatus heeft. In het dorp is een pinautomaat aanwezig. Het dorpshuis fungeert als buurthuis. Hier vinden ook exposities plaats. In het dorp is horeca aanwezig: diverse cafés, restaurants en een cafetaria.

Verenigingen

Het dorp kent tal van actieve verenigingen; van Jong Nederland tot aan de Katholieke Bond van Ouderen en alle leeftijdsklassen daartusssenin.

Verkeer en vervoer

Zowel Valkenswaard als Bergeijk liggen op een afstand van 5 autominuten. Ook is Valkenswaard uitstekend bereikbaar met de Buurtbus.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten