Centrum

Wonen in het centrum van Valkenswaard

Het Centrum van Valkenswaard telt ongeveer 2.000 woningen. Hiervan behoort ongeveer 20% tot de huursector. Een kwart van de woningen dateert van voor de oorlog. De helft van de woningen is na 1975 gebouwd. Vanwege de vele voorzieningen is de wijk uitermate geschikt voor senioren.

Centrum Valkenswaard Centrum Valkenswaard

Winkels Valkenswaard Centrum

De winkels zijn geconcentreerd in en om de winkelpassages Valkenstaete en Prado. Daarnaast is er nog het winkelcentrum De Kerverij. Ook het VVV/ANWB-kantoor is gevestigd in het Centrum van Valkenswaard. Het postagentschap van PostNL bevindt zich in de Albert Heijn.

Scholen Valkenswaard Centrum

Er is een openbare basisschool (’t Smelleken) aan de Emmalaan gevestigd. Verder bevindt zich basisschool De Pionier aan de Kromstraat. In beide scholen is naschoolse opvang en een peuterspeelzaal.

Centrum Valkenswaard Centrum Valkenswaard

Kerken Valkenswaard Centrum

De RK St. Nicolaaskerk bevindt zich aan de Markt. Er is ook een Protestantse Ontmoetingskerk aan de Julianastraat.

Centrum Valkenswaard 

Groen-, speel- en sportvoorzieningen

Door de gehele wijk zijn voldoende groen- en speelvoorzieningen aanwezig. In de wijk is een sporthal aan de Amundsenstraat. Er is een bowlingbaan in de Peperstraat.

Zorg

In het Centrum van Valkenswaard zijn diverse zorgvoorzieningen voorhanden. Zo zijn daar Serviceflat Haagacker (101 zorgappartementen) en Zorgcentrum Carolus (ca. 82 verzorgingshuiskamers en dagbehandeling psychogeriatrie). In de Torenstraat bevindt zich ook een  prikpost. Er zijn in het centrum apotheken, huisartsen en tandartsen gevestigd.

Overige voorzieningen Valkenswaard Centrum

Aan de Markt en de Frans van Beststraat bevindt zich een groot aantal horecavoorzieningen. Het gemeentehuis en Cultureel Centrum De Hofnar zijn nabij de Markt gevestigd. In De Hofnar is ook de bibliotheek en een speel-o-theek gevestigd.

Verkeer & vervoer

De busdienst richting Eindhoven loopt via de Markt, Leenderweg, Europalaan en Eindhovensweg richting Eindhoven. Vanuit de Markt loopt de busdienst via de Luikerweg en de Dommelseweg richting Dommelen/Bergeijk en Luyksgestel. Vanuit de Markt loopt ook een buslijn (277) richting Veldhoven City Centrum. Bij het Maxima Medisch Centrum is een halte.

Er is geen NS station in Valkenswaard. Het dichtstbijzijnde NS station bevindt zich in Eindhoven. Van Valkenswaard loopt de N69 in zuidelijke richting naar Borkel en Schaft/Lommel/Hasselt. De N69 loopt in noordelijke richting (Eindhovenseweg) naar Waalre/Eindhoven. De Leenderweg gaat in oostelijke richting over in de A2 richting Leende/Eindhoven.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten