Dommelen-Noord

Dommelen-Noord bestaat uit de wijken De Belleman, Agnetendal, Schepelweijen, Brouwershof, Keersop en Keersopperbeemden. In de wijk staan ongeveer 3.150 woningen. Deze woningen zijn voor 90% gebouwd in de jaren '70 en '80. In Dommelen-Noord staan vooral geschakelde eengezinswoningen. Een kleine 40% van de woningvoorraad in Dommelen-Noord behoort tot de huursector.

Winkels

Aan het Van Bruhezedal bevindt zich winkelcentrum De Belleman. In het winkelcentrum is o.a. een supermarkt gevestigd, maar ook diverse andere winkels voor niet-dagelijkse goederen. Er is een servicepunt van PostNL.

Scholen

In Dommelen-Noord zijn 3 basisscholen gevestigd. De (RK) Basisschool Schepelweijen, De Belhamel (openbaar onderwijs) en Basisschool Agnetendal. Aan de Hovenierwei en Rudolfusdal zijn peuterspeelzalen gehuisvest.

Kerken

Er is geen kerk in Dommelen-Noord.

Groen-, speel- en sportvoorzieningen

In Dommelen-Noord zijn diverse sportvoorzieningen aanwezig: een grote sporthal (De Belleman) en twee sportparken: ’t Heike (voetbal; ligt ten noorden van de Damianusdreef) en Norbertusdreef (Agnetendal-zuid). Daarnaast is er een gymzaal bij de basisschool aan de Hoefsmidwei, waarin diverse sportverenigingen hun wekelijkse sportavonden hebben. Aan het Helenadal (Agnetendal-zuid) zijn een squashcentrum en een instructiezwembad gesitueerd. De wijk heeft een groen karakter met diverse speelvoorzieningen en trapveldjes. De wijk grenst aan het Dommeldal, een wandelgebied.

Zorg

De apotheek is gevestigd in het winkelcentrum De Belleman. Aan de Stokerwei  is een AHOED (Apotheek en Huisartsen Onder Een Dak) gevestigd. Valkenhof voorziet in de dagopvang van dementerende ouderen. In Dommelen-Noord zijn tevens een tandarts en fysiotherapeuten gevestigd. 

Overige voorzieningen

Nabij winkelcentrum De Belleman is een cafetaria gevestigd. Er is één wijkcentrum gevestigd aan het Bruninckxdal in de wijk De Belleman. In Sport- en ontmoetingscentrum De Belleman zit een café. Dommelen-Noord heeft een kinderboerderij aan de Spelerwei. In de wijk zijn diverse buurtverenigingen actief. 

WeDommelen

Wilt u meepraten en meedenken over Dommelen? Dan kunt u vrijwilliger worden van WeDommelen. Meer informatie over WeDommelen leest u op www.wedommelen.nl Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina.

Verkeer & vervoer

De buslijn (lijn 171, via de Damianusdreef, Tienendreef en Markt van Valkenswaard  naar Eindhoven) heeft drie haltes in Dommelen-Noord. Daarnaast loopt via de Bergstraat in (Oud) Dommelen de buslijn tussen Valkenswaard en Bergeijk. Op de Markt van Valkenswaard is het mogelijk over te stappen op de buslijnen naar Lommel (B) en Veldhoven. Er is geen NS-station in Valkenswaard. Het dichtstbijzijnde station bevindt zich in Eindhoven.


terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten