Geenhoven

De wijk Geenhoven is gelegen in het noorden van Valkenswaard tussen de Eindhovenseweg, Europalaan, Valkenierstraat, Carolusdreef, Waalreseweg, Nieuwe Waalreseweg en de Geenhovensedreef. De wijk telt ongeveer 1.450 woningen, waarvan ongeveer 45% tot de huursector behoort. Het merendeel van de woningen in deze wijk zijn eengezinswoningen. 80% van de woningen in deze wijk dateert van na de oorlog.

Winkels

De Willibrorduslaan is een drukke, levendige straat in deze wijk. Hieraan liggen diverse winkels, waaronder een grote supermarkt.

Scholen

Er zijn drie basisscholen in de wijk: De Windroos, De Zonnewijzer (rooms-katholiek) en Dorenhagen (protestants-christelijk) aan de Haagstraat gevestigd. Bij de scholen is naschoolse opvang, een peuterspeelzaal en gymzaal aanwezig.
Er is één kinderdagverblijf in de wijk: Mira aan de Karel Mollenstraat Noord.

Kerken

De Rooms-Katholieke kerk St. Antonius ligt net buiten de wijk op de hoek van de Eindhovenseweg en de Carolusdreef.

Groen-, speel- en sportvoorzieningen

De wijk oogt groen, vanwege de ruime opzet van de woningen en de brede straten met bomen, waarbij de woningen voortuinen hebben.
Sportvoorzieningen zijn dichtbij: een groot sportcomplex (voetbal, tennis, fitness, hockey, zwembad) ligt, grenzend aan de wijk, aan de noordzijde van de Geenhovensedreef. In de wijk zélf liggen diverse fitnesscentra. Ook zijn er diverse speelvoorzieningen voor kinderen.

Zorg

Er zijn diverse sociaal-medische voorzieningen in en direct buiten de wijk, waaronder huisartsen, een apotheek en therapeuten. Aan de Rijt ligt het gebouw van Thuiszorg Zuidzorg; aan de Gelukken ligt het Rode Kruis-gebouw.
Woon-zorgcomplex Rapelenberg bevindt zich aan de Europalaan (huisvesting van senioren en mensen met een verstandelijke beperking). In de naastgelegen wijk Centrum bevinden zich zorgcentrum Carolus (82 verzorgingshuiskamers) en serviceflat Den Haagacker (101 appartementen van woningcorporatie Woonbedrijf).

Overige voorzieningen

Zowel aan de Willibrorduslaan als de Eindhovenseweg vindt u diverse restaurantjes. Er zijn een (afhaal)chinees, shoarmarestaurant en pizzeria/Italiaans restaurant gevestigd. Aan de Haagstraat zitten, nabij de Eindhovensweg, twee café’s.

Wijkcommissie

In Geenhoven is een wijkcommissie actief. Meer informatie over de activiteiten van de wijkcommissie vindt u op www.wijkcommissiegeenhoven.nl en op de Facebookpagina van de wijkcommissie.

Verkeer & vervoer

Bushaltes bevinden zich aan de noordzijde van de wijk op de Geenhovensedreef en aan de nabij gelegen Eindhovenseweg (nabij de kruising met de Geenhovensedreef). Vanaf deze haltes kan men zowel naar Veldhoven als naar de Markt in het centrum reizen. Vanuit de markt kan men verder reizen richting Bergeijk en/of Lommel (B). Er is geen NS station in Valkenswaard aanwezig. Het dichtstbijzijnde NS station bevindt zich in Eindhoven. Van Valkenswaard loopt de N69 in zuidelijke richting naar Borkel en Schaft/Lommel/Hasselt. De N69 loopt in noordelijke richting (Eindhovenseweg) naar Waalre/Eindhoven. De Leenderweg gaat in oostelijke richting over in de A2 richting Leende/Eindhoven.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten