Het Gegraaf

De wijk Het Gegraaf ligt ten noordwesten van het centrum van Valkenswaard. De wijk telt ongeveer 1.370 woningen, waarvan ruim de helft (55%) tot de huursector behoort. In de wijk staan veel eengezinswoningen, afgewisseld met middelhoge flats van drie tot vier woonlagen. De woningen dateren voor het merendeel uit eind jaren zestig, begin jaren zeventig.

Winkels

Er is een winkelcentrum met supermarkt, bakker, kapper, Chinees restaurant en een cafetaria aan de Nieuwe Waalreseweg.

Scholen

Er is geen school in het Gegraaf. De scholen liggen in de nabij gelegen wijk Geenhoven.

Kerken

In Het Gegraaf zelf is geen kerk.

Groen-, speel- en sportvoorzieningen

Aan de oostrand van de wijk bevindt zich Sportpark Den Dries waar onder andere Health en Sportclub Valkencourt en Voetbalvereniging Valkenswaard zijn gevestigd. Er zijn diverse speelvoorzieningen voor kinderen, waaronder speeltuin Geenhoven. Er is een basketbalveld op het Vogelkersplein. De wijk ligt aan het Dommeldal, waar diverse wandelpaden zijn.

Zorg

In de wijk is een fysiotherapeut. Daarnaast zijn er woon-zorgwoningen voor Lunetzorg.

Overige voorzieningen

Centraal in Het Gegraaf ligt zalen-en buurtcentrum De Bontekoe. Daarnaast organiseert buurtcentrum De Hijskraan tal van activiteiten.

Wijkcommissie

In Het Gegraaf is een wijkcommissie actief. Meer informatie over de activiteiten van de wijkcommissie vindt u op www.hetgegraaf.nl. Kijk ook eens op de Facebookpagina van de wijkcommissie.

Verkeer & vervoer

De bus van Veldhoven (City Centrum) via Waalre naar de Markt van Valkenswaard (vice versa) rijdt over de Nieuwe Waalreseweg en stopt daar ook. Deze bus heeft een halte bij het Maximá Medisch Centrum in Veldhoven. Met een overstap kan men via de halte op de hoek Geenhovensedreef/Eindhovenseweg doorreizen naar Eindhoven, Bergeijk en Luyksgestel. Er is geen NS-station in Valkenswaard aanwezig. Het dichtstbijzijnde NS-station bevindt zich in Eindhoven. Van Valkenswaard loopt de N69 in zuidelijke richting naar Borkel en Schaft/Lommel/Hasselt. De N69 loopt in noordelijke richting (Eindhovenseweg) naar Waalre/Eindhoven. De Leenderweg gaat in oostelijke richting over in de A2 richting Leende/Eindhoven. 

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten