Hoge Akkers

De wijk Hoge Akkers bestaat uit de twee buurten Wilhelminapark (oost) en Deelshurkse Akkers (west). In beide buurten samen staan ongeveer 1.000 woningen. De woningen in Wilhelminapark dateren uit de jaren '50. Deelshurkse Akkers is een nieuwe buurt. In beide buurten staan overwegend koopwoningen.

Winkels

Er zijn geen winkelvoorzieningen in de wijk. Hiervoor kan men elders in Valkenswaard terecht.

Scholen

Aan de Emmalaan is (openbare) basisschool ’t Smelleken gevestigd. Hier is ook een peuterspeelzaal gevestigd.

Kerken

De Protestantse Gem. Ontmoetingskerk bevindt zich aan de Julianastraat.

Groen-, speel- en sportvoorzieningen

De wijk is vrij ruim en groen opgezet. Het centraal gelegen Wilhelminapark geeft een groene uitstraling aan de wijk. De wijk Hoge Akkers grenst in het zuiden aan natuurgebied De Malpie. Verder zijn in de wijk enkele speelvoorzieningen voor kinderen en is er een jeu de boulesbaan voor ouderen. 

Zorg

Zorgcentrum Kempenhof beschikt over 54 verzorgingshuiskamers, 90 verpleeghuisplaatsen en biedt dagbehandeling somatiek. In de wijk staat verder woon-zorgcomplex De Schutsboom. Een medisch Centrum met seniorgeschikte appartementen ligt  aan de Emmalaan. Aan de Maastrichterweg zijn 2 welzijnsinstellingen gevestigd: Maatschappelijk Werk Dommelregio en Paladijn.

Overige voorzieningen

Aan de zuidrand van de wijk (Zuidelijke Randweg) bevindt zich het industrietrrein De Schaapsloop, waar zich garage- en installatiebedrijven bevinden en enkele bouwmarkten. In de wijk is buurthuis ’t Huukske gevestigd.

Wijkcommissie

In de Hoge Akkers is een wijkcommissie actief. Meer informatie over de activiteiten van de wijkcommissie vindt u op www.hoge-akkers.nl of op de Facebookpagina van de wijkcommissie.

Verkeer & vervoer

De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich aan de Markt. Vanuit hier kan men reizen naar Eindhoven, Veldhoven of Bergeijk en Luyksgestel. Er is geen NS-station in Valkenswaard aanwezig. Het dichtstbijzijnde NS-station bevindt zich in Eindhoven. Van Valkenswaard loopt de N69 in zuidelijke richting naar Borkel en Schaft/Hasselt. De N69 loopt in noordelijke richting (Eindhovenseweg) naar Waalre/Eindhoven. De Leenderweg gaat in oostelijke richting over in de A2 richting Leende/Eindhoven.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten