Kerkakkers

De wijk Kerkakkers is een groene en rustige wijk, redelijk centraal gelegen in Valkenswaard. De wijk telt ongeveer 1.050 woningen, waarvan zo'n 30% tot de huursector behoort. In deze wijk staan overwegend eengezinswoningen. Alle woningen dateren van na de oorlog.

Winkels

Er is een klein winkelcentrum met supermarkt aan de Kardinaal de Jongstraat.
Aan de Van Lintschotenstraat aan de zuidwestzijde van de wijk ligt een klein industrieterreintje waar voornamelijk garagebedrijven en Doe het Zelf-zaken zijn gevestigd. Ook bevindt zich hier een fitnesscentrum.

Scholen

Er zijn geen scholen meer in de wijk Kerkakkers. Wel is er buitenschoolse kinderopvang aan de C.R. de Beerenbrouckstraat. 

Kerken

Er zijn in deze wijk geen kerken.

Groen-, speel- en sportvoorzieningen

De wijk oogt groen, vanwege de ruime opzet van de woningen en de brede straten en plantsoenen met bomen en kinderspeelgelegenheden/trapveldjes. De woningen hebben allen voortuinen. Aan de west- en zuidwestzijde van de wijk ligt het groene Dommeldal dat door verschillende wegen en voet-/fietspaden een verbinding maakt met de wijken Dommelen, Agnetendal en Schepelweijen.
Er is een gymzaal aan de Le Sage ten Broekstraat.

Zorg

In de wijk Kerkakkers is een vestiging van Lunetzorg. Tevens is er een locatie voor werk- en dagopvang.

Overige voorzieningen

In de wijk Kerkakkers is een buurtcentrum aanwezig (Huiskamer ’t Pumpke).

Wijkcommissie

In de wijk Kerkakkers is wijkcommissie actief. Meer informatie hierover vindt u op www.wijkcommissiekerkakkers.nl.

Verkeer & vervoer

De bus richting Eindhoven rijdt vanuit Bergeijk/Dommelen over de Dommelseweg, die de wijk doorsnijdt, via de Markt naar Eindhoven. Vanuit Dommelen Noord gaat de bus via de Tienendreef naar de Markt. Op deze routes bevinden zich enkele bushaltes. Met een overstap op de Markt kan men doorreizen naar Veldhoven, Bergeijk en/of Luyksgestel. Er is geen NS-station in Valkenswaard aanwezig. Het dichtstbijzijnde NS-station bevindt zich in Eindhoven. Van Valkenswaard loopt de N69 in zuidelijke richting naar Borkel en Schaft/Lommel/Hasselt. De N69 loopt in noordelijke richting (Eindhovenseweg) naar Waalre/Eindhoven. De Leenderweg gaat in oostelijke richting over in de A2 richting Leende/Eindhoven.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten