(Oud) Dommelen

De wijk ligt op circa 2,5 kilometer van het centrum van Valkenswaard rondom de Bergstraat. In de wijk staan ongeveer 500 woningen. Deze woningen zijn ongeveer voor 80% na de oorlog gebouwd. Circa 10% van de woningen in de wijk behoort tot de huursector.

Winkels

Inwoners van Oud Dommelen kunnen voor hun boodschappen terecht in winkelcentrum De Belleman aan het Van Bruhezedal in Dommelen Noord.

Scholen

Aan de Groenstraat is RK Basisschool St. Martinus gevestigd.

Kerken

Aan de Bergstraat bevindt zich de Rooms Katholieke kerk H. Martinus. 

Groen-, speel- en sportvoorzieningen

Er zijn diverse groen- en speelvoorzieningen in de wijk. In Oud Dommelen is een fitness- en squashfaciliteit. Hier vindt u ook een zwembad en sauna. 

Zorg

In de wijk Dommelen zijn geen specifieke zorgvoorzieningen.

Overige voorzieningen

Aan de oostrand van Dommelen, aan de Dommelseweg, bevindt zich de Dommelse watermolen waarin een diervoederwinkel is gevestigd. In oud Dommelen zijn diverse horecavoorzieningen: café’s, restaurant, cafetaria. In Oud Dommelen is een buurtvereniging actief.

WeDommelen

Wilt u meepraten en meedenken over Dommelen? Dan kunt u vrijwilliger worden van WeDommelen. Meer informatie over WeDommelen leest u op www.wedommelen.nl. Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina.

Verkeer & vervoer

De buslijn loopt door de Bergstraat/Westerhovenseweg. Van hieruit kan men richting Bergeijk en Valkenswaard/Eindhoven. Op de Markt van Valkenswaard kan men overstappen richting Veldhoven (Maximá Medisch Centrum). Er is geen NS-station in Valkenswaard. Het dichtstbijzijnde station bevindt zich in Eindhoven. 

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten