Kom ik in aanmerking voor een woning?

U wilt graag een woning huren. Helaas kunt u niet iedere woning die vrijkomt huren. Er zijn meerdere voorwaarden die bepalen of u in aanmerking komt. Wij helpen u graag om te voorkomen dat u reageert op een woning die u niet kunt huren.

U komt in aanmerking voor een woning als deze past bij:

1) uw inkomen

2) uw gezinssituatie

3) uw woonsituatie

4) uw leeftijd

Controleer of alle gegevens in uw inschrijving juist, volledig en naar waarheid ingevuld zijn:

1) Komt u in aanmerking voor een woning met uw inkomen?

De overheid heeft regels opgesteld: uw inkomen bepaalt op welke woningen u mag reageren. Bij elke woning die u ziet staan, leest u of deze in de huurcategorie A, B, C of D valt. Kijk in de tabel die voor uw huishoudensgrootte geldt op welke huurcategorie woning u mag reageren met uw inkomen. Let op: het gaat hierbij om het totale huishoudinkomen, dus dat van de hoofdaanvrager, eventuele partner en meerderjarige meeverhuizende(n) bij elkaar opgeteld. Het inkomen van meeverhuizende (meerderjarige) kinderen wordt niet meegerekend en hoeft u niet in te vullen.

2) Komt u in aanmerking voor een woning met uw gezinssituatie?

Het is belangrijk dat uw gezinssituatie past bij de woning waarop u reageert. Zorg ervoor dat in uw inschrijving het veld ‘Aantal personen’ juist ingevuld is.

3) Komt u in aanmerking voor een woning met uw woonsituatie?

Reageert u op een starterswoning? Een starterswoning is bedoeld voor iemand die geen zelfstandige woonruimte heeft. Bijvoorbeeld als u inwoont bij vrienden, kennissen of familie. Ook als u een kamer of caravan huurt of (tijdelijk) woont in een woning die gesloopt gaat worden. U vult in uw inschrijving het veld ‘Woonsituatie’ dan met: Starter (inwonend/ kamerbewoning)

Reageert u op een woning waarbij doorstromers voorrang hebben? Deze woningen zijn bedoeld voor huurders die een woning van Woningbelang vrijmaken. U komt in aanmerking als in uw inschrijving het veld ‘Woonsituatie’ gevuld is met: Doorstromer (Huurwoning  Woningbelang).

Staan er geen voorwaarden vermeld, dan maakt uw woonsituatie niet uit als u reageert op de woning.

4) Komt u in aanmerking voor een woning met uw leeftijd?

Soms staat er bij een woning dat een bepaalde leeftijdscategorie voorrang krijgt, bijvoorbeeld 65+. De woning is dan bedoeld voor senioren. U komt dan niet in aanmerking als u niet in deze leeftijdscategorie valt. Krijgen we geen reacties uit de leeftijdscategorie die voorrang krijgt? Dan komt de woning opnieuw op de website zonder leeftijdscategorie. Dan kan iedereen op deze woning reageren.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten