Loterijwoning

Woningbelang verloot elke maand twee woningen aan starters. Inschrijfduur speelt bij het toewijzen van deze loterijwoningen geen rol. Iedereen die reageert, maakt evenveel kans. Naast het voldoen aan de woonsituatie voorwaarden: Starter (inwonend of kamerbewoning), moet er ook aan de (inkomens) voorwaarden worden voldaan. De huurcategorie vermeld bij de voorwaarden moet passend zijn bij uw inkomen en huishoudgrootte van de inschrijving.

Met onze huidige systematiek wijzen wij onze woningen toe aan degene met de langste inschrijftijd. Maar we zien in de praktijk dat er starters zijn die er niet aan gedacht hebben om zich op hun 18e in te schrijven als woningzoekende. Als zij nu gaan reageren, moeten ze lang wachten voor ze in aanmerking komen voor een woning. Maar het gebeurt ook dat mensen onverwachts door bijvoorbeeld een echtscheiding op zoek moeten naar een andere woning. Ook zij lopen vast omdat ze geen inschrijftijd hebben opgebouwd. We willen woningzoekenden in dit soort situaties graag een kans geven op een woning. Daarom verloten we twee woningen per maand aan woningzoekenden die geen eigen woonruimte hebben.

Hoe werkt het?

  • Een bij Woningbelang ingeschreven woningzoekende (vanaf 18 jaar, zonder zelfstandige woonruimte) kan reageren op een loterijwoning. Het is wel noodzakelijk om te voldoen aan de inkomensvoorwaarden die bij de woning worden vermeld.
  • Aan de foto van een woning die wordt aangeboden via het actueel aanbod is te zien of het een loterijwoning betreft.
  • De computer selecteert uit alle reacties een willekeurige kandidaat. De inschrijfduur en tijdstip van reageren, spelen in de loterij geen rol. Iedereen heeft evenveel kans.
  • Als de eerste kandidaat de woning niet accepteert, dan wordt nummer twee van de lotinglijst benaderd. Dit gaat zo door totdat iemand de woning accepteert.
  • In de tussentijd bouwt de woningzoekende wel gewoon inschrijfduur op en kan ook gewoon reageren op het normale woningaanbod.
  • Urgenten mogen ook reageren op een loterijwoning. Zij krijgen geen voorrang, maar doen mee in de loting.
  • Met de kandidaat die door de computer wordt geselecteerd, wordt contact opgenomen voor het aanbieden van de woning.

 

 

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten