Hof Bergeijk

Het Hof Bergeijk

Aan ’t Hof in Bergeijk is onderzocht of het leegstaande oude postkantoor en de appartementen erboven kunnen worden gesloopt zodat er op die plek een supermarkt kan komen met nieuwe appartementen erboven. Uit het onderzoek is gebleken dat het haalbaar is en het plan is op dit moment in voorbereiding. 

De huidige bewoners worden begeleid bij het vinden van nieuwe geschikte woonruimte. Op dit moment zijn alle bewoners verhuisd en worden de appartementen tijdelijk verhuurd. 

In samenwerking met de gemeente Bergeijk en de ontwikkelaar is er de afgelopen periode hard gewerkt aan het opstellen van een bestemmingsplan en een ontwerp voor de nieuwbouw. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw zijn door de gemeenteraad vastgesteld. Hierop zijn bij de Raad van Staaten (RvS) zienswijzen ingediend. We wachten nu op de behandeling hiervan en de uitspraak. Afhankelijk van de uitspraak van RvS, wordt het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning onherroepelijk. Daarna kunnen we starten met de sloop en de realisatie van de nieuwbouw.

Mede door alle perikelen rondom het coronavirus is het onduidelijk wanneer we de uitspraak van de RvS kunnen verwachten. De start van de sloopwerkzaamheden zal op z’n vroegst in april 2021 aanvangen. De oplevering van de nieuwbouw is naar verwachting medio 2022. 

Op het moment dat er meer duidelijkheid is of Woningbelang de appartementen gaat verhuren, zal dit via de website van Wooniezie worden gecommuniceerd. 

Voor meer informatie, klik hier.

Impressie van de nieuwbouw:

Huidige situatie:

Onderzoek sloop en nieuwbouw aan Het Hof Bergeijk

 

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten