Woningbelang gaat meer huurders benaderen voor het plaatsen van zonnepanelen

Huurders van woningen die in aanmerking komen, krijgen een aanbod per brief.

Eind 2017 startte Woningbelang met een proef met zonnepanelen. Een eerste groep van 116 huurders heeft een brief ontvangen met een aanbod om zonnepanelen op hun woning te laten leggen. De interesse bij deze eerste groep blijkt groot! In totaal zijn er al bij 51 huurders zonnepanelen geplaatst. Er zijn nog 18 geïnteresseerden, bij wie de voorbereidingen nu lopen. De proef is geëvalueerd. Woningbelang gaat door met het plaatsen van zonnepanelen. Huurders van woningen die in aanmerking komen, krijgen een aanbod per brief. Dat gebeurt in fases, per straat of wijk. Huurders die een brief krijgen, bepalen zelf of ze gebruik willen maken van het aanbod. Als u geen brief ontvangt, komt uw woning (nog) niet in aanmerking voor zonnepanelen.

Goed voor de portemonnee, goed voor het milieu
Met zonnepanelen wekt een huis stroom op die de bewoner direct kan gebruiken. Hierdoor wordt de elektriciteitsrekening lager. Zonnepanelen bieden dus voordelen voor de bewoner, maar ook voor het milieu. Want zonne-energie is schone energie. Huurders die zonnepanelen laten plaatsen, betalen iedere maand servicekosten aan Woningbelang. Ons principe: een huurder gaat niet méér betalen dan voorheen. De totale woonlasten per jaar gaan naar beneden. Dat komt doordat de energierekening meer omlaag gaat, dan aan servicekosten moet worden betaald.

Het plaatsen van zonnepanelen past bij de bijdrage die Woningbelang wil leveren aan een duurzame samenleving
Want we vinden het belangrijk om rekening te houden met de aarde en bij te dragen aan een schoner milieu. Zodat onze kinderen hier in de toekomst ook nog prettig kunnen wonen. Én het levert huurders meer wooncomfort en lagere woonlasten op.

Vragen over zonnepanelen?
Kijk bij de veel gestelde vragen, of stel uw vraag via zonnepanelen@woningbelang.nl.

Bekijk hier de ervaringen van één van de eerste deelnemers!

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten