Woningbelang behoort tot de beste 7 corporaties van Nederland

Woningbelang hoort in 2018 voor het vierde jaar op rij bij de beste woningcorporaties van Nederland.

De beste corporaties hebben de laagste kosten voor de eigen organisatie en krijgen goede rapportcijfers van hun huurders voor de dienstverlening. Bovendien scoren ze goed op het gebied van onderhoud en duurzaamheid.

Directeur-bestuurder van Woningbelang Rob Möhlmann: ‘Ik ben trots op Woningbelang en op onze medewerkers die zich elke dag met hart en ziel inzetten voor onze huurders. Het is mooi om te zien dat we daarmee behoren tot de beste corporaties van Nederland.’

De scores
Woningcorporaties worden op 4 onderdelen beoordeeld. Per onderdeel kun je een A, B of C scoren. Met een A is de score bovengemiddeld, met een B is de score gemiddeld, met een C is de score onder het gemiddelde. Van de 289 deelnemende woningcorporaties in Nederland zijn er maar 7 die op alle onderdelen een A scoren, waaronder Woningbelang.

   Categorie    Woningbelang    Landelijk gemiddelde 
 Bedrijfskosten per woning per jaar   A  € 594,-  € 764,-
 Dienstverlening  A    
 Rapportcijfer van nieuwe huurders    8,2  7,5
 Rapportcijfer van vertrokken huurders    8,1  7,4
 Rapportcijfer voor reparatieverzoek    8,1  7,5


Op het gebied van Duurzaamheid en Onderhoud van de woningen behaalt Woningbelang ook de hoogst haalbare A scores. Het vergelijk wordt gemaakt door Aedes, de landelijke vereniging van woningcorporaties.

Ook onze belanghouders zijn tevreden
Dat kwam naar voren uit de visitatie die in 2018 is uitgevoerd. Dit is een onderzoek dat één keer in de vier jaar wordt gehouden. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de maatschappelijke prestaties van Woningbelang. De partijen met wie we veel samenwerken (zorg- en welzijnsinstellingen, gemeenten en HuurdersBelangenVereniging) geven aan hoe Woningbelang presteert in hun ogen. Hoe waarderen ze de samenwerking? En worden ze betrokken bij beleid? Deze partijen geven Woningbelang een 7,9 voor de prestaties. Alle uitslagen zijn terug te lezen in dit visitatierapport (PDF).

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten