CV-ketels van Ferroli

Heeft u vragen over een cv-ketel van Agpo Ferroli? Lees hier hoe Woningbelang omgaat met deze ketels.

CV-ketels van Agpo Ferroli zijn negatief in het nieuws geweest. Ze leiden mogelijk tot brandgevaar. Dat komt door 2 onderdelen.

1.       De warmtewisselaar: als deze niet goed wordt onderhouden, kan deze verstopt raken. Bij een verstopte warmtewisselaar is het brandgevaar groter.
2. Kijkglas met siliconen: sommige van deze ketels hebben een siliconen kijkglas in de warmtewisselaar. Deze zijn minder brandveilig dan een metalen kijkglas.


Sankomij onderhoudt deze ketels voor Woningbelang en doet dat goed en op tijd

De warmtewisselaar wordt bij elke onderhoudsbeurt helemaal open gemaakt, zodat deze goed kan worden schoongemaakt. Dit voorkomt dat dit onderdeel verstopt raakt. Siliconen kijkglaasjes worden vervangen door een metalen kijkglaasje dat minder brandgevoelig is. Sankomij volgt hiermee alle voorschriften voor het onderhoud nauwkeurig op. Wij begrijpen dat huurders vragen hebben over hun ketel na de berichtgeving. Daarom kunt u altijd contact opnemen met Woningbelang. En als er een storing is, of als u bijvoorbeeld een geluid hoort dat u niet vertrouwt, kunt u altijd bellen met Sankomij op telefoonnummer 0800 0202 725.

Woningbelang vervangt alle cv-ketels van Agpo Ferroli
Het onderhoud van deze ketels kost namelijk veel meer tijd en dus ook meer geld dan ketels van andere leveranciers. Ook hebben de ketels van Agpo Ferroli meer storingen dan andere ketels. Daarom schaffen wij al sinds 2011 geen nieuwe ketels meer aan van deze leverancier. Als een ketel van dit merk vervangen moet worden komt er een ander merk ketel terug. Op dit moment hebben wij nog 304 ketels van Agpo Ferroli. Omdat wij meer klachten hebben over deze ketels én omdat wij begrijpen dat er veel onrust is ontstaan, vervangen we alle ketels binnen nu en 2 jaar. Voor de planning gaan we in overleg met Sankomij, wanneer de ketels vervangen worden is afhankelijk van hun capaciteit. Als we een ketel gaan vervangen, ontvangt de huurder daarover bericht van Sankomij.

We houden de berichtgeving in de gaten en volgen alle richtlijnen op
De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) is de inspectie die onder meer toeziet op de veiligheid van consumentenproducten. De NVWA doet op dit moment verder onderzoek naar de ketels. Als daar nieuwe richtlijnen uit naar voren komen voor het onderhouden van deze ketels volgen wij die natuurlijk op.

Heeft u vragen over uw cv-ketel?
Neem gerust contact op met ons. U bereikt ons op telefoonnummer (040) 208 38 38. U kunt ook een e-mail sturen naar info@woningbelang.nl.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten