Er is op dit moment minder woningaanbod. We leggen u graag uit waarom.

De bewoners van de Wilde Wingerd in Valkenswaard moeten allemaal verhuizen omdat hun woning wordt gesloopt. Zij krijgen voorrang op andere woningzoekenden.

Waarom worden er minder woningen aangeboden?
Als u op zoek bent naar een woning van Woningbelang, kijkt u waarschijnlijk regelmatig bij ons actueel aanbod. Wij leggen u graag uit waarom er op dit moment minder woningen worden aangeboden. Het komt omdat de bewoners van de Wilde Wingerd in Valkenswaard in deze periode voorrang krijgen op andere woningzoekenden.
 
Alle bewoners van de Wilde Wingerd moeten verplicht verhuizen
Zij hebben namelijk te horen gekregen dat Woningbelang hun woning gaat slopen. Het is de bedoeling dat alle bewoners eind 2020 zijn verhuisd. Woningbelang begeleidt hen bij het vinden van een nieuwe woning. Daarbij krijgen ze voorrang op andere woningzoekenden. Dat is ook opgenomen in het Sociaal Plan voor de Wilde Wingerd. Daarin staan de afspraken die we in overleg met de Huurdersbelangenvereniging met de bewoners hebben gemaakt.

Waarom sloopt Woningbelang woningen?
Wij bouwen een woning in eerste instantie voor 50 jaar. Als het einde van deze 50 jaar in zicht komt, onderzoeken we de toekomst van de woningen. Voldoen de woningen bouwkundig nog aan de eisen van deze tijd? En past dit type woning nog bij de wensen van woningzoekenden op dit moment? Soms zijn de investeringen te hoog om oudere woningen bij de eisen van deze tijd te brengen. Het is de investering dan niet meer waard. Dan is het beter om de woningen te slopen en er nieuwe, toekomstbestendige woningen terug te bouwen. Bij het onderzoek naar de woningen aan de Wilde Wingerd bleek dat sloop en nieuwbouw de beste keuze was.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten