Huurverhoging 2019

Vóór 1 mei ontvangt u van Woningbelang bericht over de jaarlijkse huurverhoging. Lees hier meer informatie over de huurverhoging en de meest gestelde vragen.

Samen met de HuurdersBelangenVereniging hebben we ons huurbeleid vastgesteld
We kijken hoe we wonen betaalbaar kunnen houden. Nu én later, want over 10 jaar willen we dat onze kinderen ook nog betaalbaar kunnen wonen. Daarom vragen we een huurprijs:

  • die betaalbaar is voor onze doelgroepen (85% van onze woningen blijft onder de betaalbaarheidsgrens van € 651,03)
  • die in verhouding staat tot de kwaliteit van de woning
  • waarmee Woningbelang financieel gezond blijft


Wij vragen een lagere huurprijs dan is toegestaan

Dat noemen we de streefhuur.

Woningbelang vraagt streefhuren van 65%. Dat betekent 35% korting op de toegestane huur.


Het is voor alle huurders het eerlijkst als iedereen de streefhuur voor zijn woning betaalt. Daarom baseren we uw huurverhoging op de huur die u nu betaalt. Zit u nog onder de streefhuur voor uw woning? Dan is uw verhoging hoger dan die van iemand die wel al de streefhuur voor zijn woning betaalt.

Huurverhoging in 2019
Wij volgen bij de huurverhoging 2019 het Sociaal Huurakkoord, wat betekent dat we de huur verhogen met gemiddeld 1,6%. De huren mogen in 2019 wettelijk met maximaal 4,1% worden verhoogd en gemiddeld met 2,6%. De huurverhogingspercentages van Woningbelang in 2019 zitten tussen 0% en maximaal 2,7%. We zorgen ervoor dat de huurverhoging per maand in euro’s voor alle sociale huurwoningen niet hoger wordt dan € 15,-. Dat geldt niet voor woningen boven de huurtoeslaggrens (met een huur boven € 720,42). Voor die woningen geldt een percentage van maximaal 1,6%.

Sociaal Huurakkoord
Het sociaal huurakkoord 2019 is in december 2018 tot stand gekomen tussen de Woonbond en Aedes. Het heeft een looptijd van 3 jaar. De belangrijkste uitgangspunten van het akkoord zijn:

  • De betaalbaarheid voor huurders te verbeteren.
  • De kwaliteit van de woning blijft het uitgangspunt.
  • De huurprijs van sociale huurwoningen wordt gemiddeld verhoogd met maximaal de inflatie en dat is voor 2019 een percentage van 1,6%.


Heeft u nog vragen over de huurverhoging?
Lees hier de meest gestelde vragen over de huurverhoging 2019.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten