Tips van Buurtbemiddeling Kempengemeenten

Hoe zorgt u er samen met uw buren voor dat u beiden ongestoord kunt genieten deze zomer?

Iedereen wil natuurlijk van een onbezorgde zomer genieten. Tuurlijk want na een jaar werken zijn we weer toe aan wat ontspanning. Lekker weer, de barbecue aan en gezellig met familie en vrienden in de tuin, tot ’s-avonds laat. Maar soms kan dat “genieten” leiden tot overlast en irritatie. Je buren zitten namelijk niet allemaal te wachten op de walm van gebakken barbecueworstjes en de interesse van jouw muziek. En zeker niet als er extra geluidsoverlast wordt geproduceerd. Maar… uiteindelijk wil iedereen kunnen genieten en dat kan…..

Daarom wat tips:
- Let op de muziek bij openstaande ramen en deuren of als je buiten zit
- Zet de barbecue zo neer dat de buren geen last hebben van de rook
- Vraag de buren of ze er hinder van hebben en probeer er zoveel als mogelijk rekening mee te houden.
- Informeer de buren op tijd als je een feestje hebt of…… nodig ze gewoon uit… immers beter een goede buur dan….verre vriend
- Als u nog laat buiten zit, bedenk dan dat anderen misschien vroeg op moeten en graag willen slapen.

Juist door met het bovenstaande rekening te houden kunt u een conflict voorkomen. En als er al iets speelt tussen u en uw buren kunnen bovenstaande zaken juist de bekende druppel zijn om de zaak te laten escaleren. Probeer dat te voorkomen! Iedereen wil toch op een prettige manier (blijven) wonen!

Denkt u…. misschien kan Buurtbemiddeling Kempengemeenten wel een rol spelen in mijn lopend conflict ?
Of bent u al lang niet meer in gesprek met uw buren….. Neem dan contact op met de coördinator Buurtbemiddeling Kempengemeenten, Ton Spanjers via 0497- 721615. Samen kunnen we dan bezien of er tot een oplossing kan worden gekomen.

Wij wensen u een prettige en ongestoorde vakantie toe.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten