Coronamaatregelen van Woningbelang

De maatregelen zijn aangescherpt. Hier leest u wat dit betekent voor onze dienstverlening.

Helaas loopt het aantal coronabesmettingen weer snel op in ons land. Ook in onze regio. Op maandag 28 september heeft het kabinet tijdens de persconferentie weer strengere maatregelen aangekondigd.

Bij Woningbelang doen we nog steeds alles wat binnen onze mogelijkheden ligt om het besmettingsgevaar zo klein mogelijk te maken. Daarom scherpen we vanaf 29 september 18:00 uur een aantal maatregelen in onze dienstverlening ook weer aan.

Wat betekent dit voor onze huurders en woningzoekenden:

  • Persoonlijke contacten die niet noodzakelijk zijn, vermijden wij op dit moment. We vragen hiervoor uw begrip. De meeste medewerkers van Woningbelang werken vanuit huis. Als het mogelijk is, vinden onze afspraken telefonisch plaats of maken we gebruik van beeldbellen.
  • We voeren reparaties uit. Natuurlijk altijd binnen de richtlijnen van het RIVM en het protocol 'Samen veilig doorwerken' dat is opgesteld door onze branchevereniging Aedes en partijen in de bouw- en technieksector. Wel vragen we u om een reparatieverzoek dat niet noodzakelijk is even uit te stellen (zoals bijvoorbeeld een deur die klemt).
  • Tijdens reparaties minimaliseren we het persoonlijk contact. We geven u geen hand als we binnenkomen. De huurder verblijft in een ander vertrek van de woning en houdt altijd een afstand van meer dan 1,5 meter.
  • Het is ons doel om nieuwbouw en onderhoudsactiviteiten zoveel mogelijk door te laten gaan zonder de gezondheid van werknemers en bewoners in gevaar te brengen. Hetzelfde geldt voor het duurzamer maken van onze woningen, bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen. Dit zijn werkzaamheden aan de buitenkant van een woning of aan woningen die (nog) niet bewoond zijn. Of het zijn werkzaamheden die we kunnen doen terwijl de huurder in een andere ruimte verblijft (bijvoorbeeld onderhoud van de CV-ketel). We volgen daarbij steeds de actuele richtlijnen van het RIVM. Het is mogelijk dat werkzaamheden gedeeltelijk worden uitgevoerd (bijvoorbeeld buiten) en pas later worden afgerond (bijvoorbeeld binnen).
  • Heeft u een afspraak voor een bezichtiging van een woning? Dan minimaliseren we het persoonlijk contact. We geven u geen hand, houden minimaal 1,5 meter afstand. We maken de deur voor u open, maar gaan niet mee naar binnen. Onze woonconsulenten bespreken alles telefonisch met u. Voor- en eindopnames doen we via beeldbellen.
  • De Woonwinkel van Woningbelang blijft open. Wel vragen we u of u bezoeken die niet noodzakelijk zijn uit wilt stellen. Neem bij voorkeur via e-mail of telefoon contact met ons op. Stuur uw e-mail naar info@woningbelang.nl of bel naar (040) 208 38 38. Of kijk op Mijn.Woningbelang.nl. Daar kunt u veel zaken digitaal met ons regelen.
  • Wilt u een schuld of openstaande huur betalen door middel van pin? Stuur dan een e-mail naar huurincasso@woningbelang.nl. Onze incassomedewerkers zorgen ervoor dat u een e-mail krijgt zodat u kunt betalen. Als u daar vragen over heeft, kunt u ons telefonisch bereiken op (040) 208 38 38.


Kijk voor de meest actuele informatie over het Coronavirus op de website van het RIVM.

Wij rekenen op uw medewerking. Alleen samen krijgen we Corona eronder!

 

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten