Goed nieuws voor huurders: dit jaar geen huurverhoging

Huurders met een huur onder de huurtoeslaggrens van € 752,33 krijgen dit jaar géén huurverhoging.

Betaalbaar wonen voor onze huurders vinden wij een belangrijk onderwerp. We vinden het dan ook fijn voor onze bewoners dat de jaarlijkse huurverhoging dit jaar niet doorgaat.

Een aantal huurders komt dit jaar zelfs in aanmerking voor huurverlaging
Als dit voor u geldt, heeft u hierover een brief van ons gehad in maart. Heeft u na 2019 te maken gehad met een inkomensdaling? En is uw inkomen de laatste 6 maanden lager dan de inkomensgrens? Dan kan het zijn dat u geen brief heeft gehad, maar toch in aanmerking komt voor huurverlaging. U kunt de huurverlaging dan tot uiterlijk 31 december 2021 hier zelf aanvragen.

Energieprestatievergoeding stijgt dit jaar wel
Omdat de energieprestatievergoeding geen onderdeel uitmaakt van de huur, stijgt deze dit jaar wel met inflatie. Van woningen met een huur boven de huurtoeslaggrens, parkeerplaatsen en garages verhogen we de huur tot maximaal 2,3%. Voor zakelijke huurders verhogen we de huur zoals afgesproken in het huurcontract.

Het kabinet komt corporaties tegemoet met een verlaging van de verhuurdersheffing
Het voordeel van geen huurverhoging komt bij onze huurders terecht. En wij kunnen doorgaan met het bouwen van betaalbare woningen in Valkenswaard en Bergeijk. En onze huizen blijven verduurzamen en werken aan leefbare wijken. Met deze financiële compensatie zijn we er niet, maar we zijn er wel blij mee. We hebben goede hoop dat een nieuw kabinet aan de slag gaat met verdere verbetering van de financiële ruimte voor corporaties.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten