De energietoeslag is in juli verhoogd van €800,- naar €1300,-

Hoe vraag ik de energietoeslag aan van €1300? U vraagt de eenmalige energietoeslag aan bij uw gemeente.

 

Kom ik in aanmerking voor energietoeslag? Ontvangt u één van de onderstaande uitkeringen, dan krijgt u de toeslag automatisch en hoeft u hem niet aan te vragen.

§  bijstandsuitkering

§  IOAW- uitkering

§  IOAZ- uitkering

§  Bbz-uitkering

 

Kan ik de energietoeslag aanvragen? Indien u geen uitkering ontvangt, maar een inkomen heeft zoals hieronder vermeld, dan kunt u de energietoeslag aanvragen.

§  u bent alleenstaand en u verdient minder dan €1.310,05 per maand

§  u woont samen en verdient minder dan €1.871,50 per maand

§  u ontvangt geen bijstandsuitkering, IOAW- IOAZ- of Bbz-uitkering, maar u heeft wel een inkomen van maximaal 120% van het sociale minimum* 

*Hoeveel is 120% van het sociale minimum?

 Leefvorm

Netto maandinkomen

(inclusief vakantietoeslag)

§   Alleenstaand, 21 jaar tot pensioenleeftijd

€1.310,05

§   Alleenstaande ouder, 21 jaar tot pensioenleeftijd

€1.310,05

§   Gehuwd of samenwonend, 21 jaar tot pensioenleeftijd

€1.871,50

§   Alleenstaand en gepensioneerd

€1.455,67

§   Gehuwd of samenwonend en gepensioneerd

€1.971,05

 

Heeft de energietoeslag gevolgen voor mijn uitkering of toeslag? Nee, de energietoeslag heeft geen gevolgen voor de huur-, zorg- of kinderopvangtoeslag. Ook heeft het geen gevolgen voor de hoogte van een eventuele uitkering, bijvoorbeeld een Wajong-uitkering.

 

Wanneer krijg ik de energietoeslag? De gemeente bepaalt wanneer de toeslag wordt uitgekeerd. Dit kan ook in delen gebeuren. 

 

De extra toeslag van €500,- krijgt u automatisch

§  Heeft u de energietoeslag van €800,- al aangevraagd of ontvangen? Dan hoeft u niks te doen. De gemeente zorgt ervoor dat u de extra toeslag van €500,- krijgt.

§  Heeft u een bijstandsuitkering, IOAW- IOAZ- of Bbz-uitkering? Dan hoeft u ook niks te doen. U krijgt de extra compensatie van €500,- automatisch van de gemeente.

§  Heeft u een bijstandsuitkering, IOAW-, IOAZ- of Bbz-uitkering, maar heeft u de energietoeslag nog niet ontvangen? Neem dan contact op met uw gemeente. Ook als u wilt weten hoe het ontvangen van de energietoeslag in uw gemeente precies werkt. Niet bij iedere gemeente is het al mogelijk om een aanvraag in te dienen. Het kan zijn dat u dus nog even moet wachten.

 

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten