Duurzaamheidsfestival

Op zondag 30 oktober organiseertde de gemeente Valkenswaard samen met alle partners van Samen Valkenswaardig het eerste klimaat- en energiefestival voor kinderen in het Frans van Bestpark in Valkenswaard!

Vanaf 13:00 uur tot 18:00 uur konden alle kinderen samen met hun ouders, familie en vrienden spelenderwijs leren over wat duurzaamheid nu eigenlijk betekent. De toegang was gratis!

En zoals het een echt festival betaamt, was er ook muziek en waren er lekkere hapjes en drankjes.  

(groot)ouders ook welkom!

Dit festival was speciaal voor kinderen. Op verschillende pleinen in het Van Bestpark in Valkenswaard, konden kinderen knutselen, proefjes doen, een tiny house van binnen bekijken en meedoen aan verschillende challenges. Ook was er een familiespeurtocht over het hele terrein. Er was zelfs een spelletjesvloer die energie opwekt terwijl jij probeert zoveel mogelijk lampjes uit te springen. En lag je favoriete speelgoed in stukken? Dan kon je het meenemen naar het festival! Dan keken de experts van het Speelgoed Repair café of ze het konden maken.

Valkenswaardige hapjes

Ook voor je ouders, familie of vrienden was er genoeg te beleven en te leren. Plaatselijke horecaondernemers deelden Valkenswaardige hapjes uit, gemaakt van restjes uit eigen keuken. En natuurlijk waren er verschillende optredens die dag. Zoals bijvoorbeeld van De Vuilnismannen: trommel jij met ze mee op rommel?

Kijk eens wat er kan!

Wij Valkenswaardenaren genieten volop van onze bruisende gemeente midden in het groen. Sterker nog, we zijn er trots op! Om dit zo te houden, is het belangrijk om er zuinig mee om te gaan. Dat vinden alle partners van Samen Valkenswaardig ook.

Wethouder Duurzaamheid en Jeugd Rens Pijnenburg: “In mijn werk maar ook persoonlijk vind ik het mooi om te zien dat er zoveel kinderen al bezig zijn met klimaat en energie. Op dit festival willen we dat vieren! Laten zien wat er kan én wat er mogelijk nog meer kan. Iedereen naar eigen vermogen. Zodat we ons mooie Valkenswaard straks door kunnen geven aan volgende generaties.”

Tijdens het Samen Valkenswaardig festival voor kinderen kon je ontdekken hoe jij kunt helpen of wat je nog meer kunt doen. Ben jij Valkenswaardig? Ja toch? Samen Valkenswaardig!

Programma, stands en catering: klik hier.

Voor meer informatie over Samen Valkenswaardig en wat we doen, kijk op www.valkenswaardig.nl of volg de sociale media kanalen van Samen Valkenswaardig op Facebook en Instagram. Hier vind je nieuws, projecten en acties en kun je tips vinden én delen.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten