We gaan tegelwippen!

Vanaf 19 april start de campagne Tegelwippen. Dan willen o.a. de gemeente Valkenswaard en Samen Valkenswaardig de inwoners stimuleren om tegels uit hun tuin te vervangen door groen.

Waarom zou ik dat doen?

  • Meer groen zorgt ervoor dat regenwater beter wordt opgevangen.
  • Hoe meer water de tuin in stroomt, hoe minder water wegloopt via het riool. Riolen zullen dus minder snel overlopen.
  • Tegels houden de hitte vast. Groen zorgt voor verkoeling in de zomer.
  • Groen bevordert de diversiteit van planten en dieren.
  • Én: groen heeft een positief effect op het welbevinden van de mens!

 

En als u dan tóch bezig bent, kunt u meteen het regenwater afkoppelen van het riool en het water in uw eigen tuin opvangen.

 

De campagne loopt van 19 april tot 21 mei

In die periode staat er bij Tuincentrum Coppelmans een container waar je de tegels gratis kunt inleveren. U krijgt hiervoor dan een planttegoedbon. Aan die bon zit een flyer met praktische tips over het beplanten van de tuin als de tegels verwijderd zijn.

U kunt uw verwijderde tegels en materialen ook hergebruiken. Denk hierbij aan het maken van bijvoorbeeld insectenhotels of tuinmuurtjes met allerlei gaten en kieren waar insecten of amfibieën zich kunnen verstoppen. En als u hiervan een foto maakt, dan krijgt u ook een planttegoedbon.

 

Wilt u weten hoe deze muurtjes er uitzien?

Ecologische Tuinderij De Weitens gaat zo’n tuinmuurtje met gaten en rotsplantjes aanleggen voor insecten en planten. Zij zullen daarvan een filmpje maken ter inspiratie.

 

U doet toch ook mee?

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten