Veelgestelde vragen Wooniezie

Veelgestelde vragen over Wooniezie

Waarom sluit Woningbelang aan bij Wooniezie?
Woningbelang sluit op dinsdag 2 maart aan bij Wooniezie omdat dit de volgende voordelen heeft voor woningzoekenden:

  • U staat nog maar op één website ingeschreven en daar ziet u alle beschikbare huurwoningen in de hele regio. Dat maakt het zoeken naar een woning duidelijker en makkelijker.
  • U neemt uw opgebouwde inschrijftijd mee naar Wooniezie.
  • Met uw inschrijftijd kunt u reageren op alle woningen op www.wooniezie.nl. Ook de woningen van andere corporaties in de regio Eindhoven. Het gebied waarin u naar een geschikte woning kunt zoeken, wordt dus veel groter.
  • Stelt u op www.wooniezie.nl een zoekprofiel in? Dan krijgt u een e-mail als er een nieuwe woning vrijkomt die past bij uw situatie en woonwensen.
  • De inschrijving op Wooniezie is gratis.


Waarom staan er geen woningen meer op www.woningbelang.nl waar ik op kan reageren?
Vanaf dinsdag 2 maart kunt u op onze woningen reageren via www.wooniezie.nl.

Waarom kan ik niet inloggen op ‘mijn.woningbelang.nl’?
Nu Woningbelang aansluit bij Wooniezie reageert u voortaan niet meer op onze woningen via mijn.woningbelang.nl, maar via www.wooniezie.nl. Als woningzoekende kunt u niet meer inloggen op ‘Mijn Woningbelang’. Vanaf dinsdag 2 maart reageert u op de woningen van Woningbelang op www.wooniezie.nl

Ik stond ingeschreven als woningzoekende bij Woningbelang, maar ik heb geen bericht ontvangen over de overgang naar Wooniezie
In de week van 1 februari hebben wij alle woningzoekenden die bij ons staan ingeschreven met een actueel e-mailadres een mail gestuurd over de overgang. Deze mail kwam van het e-mailadres wooniezie@woningbelang.nl. Heeft u deze mail niet gezien? En stond u wel bij Woningbelang ingeschreven? Neem dan contact met ons op via wooniezie@woningbelang.nl of via (040) 208 38 38.

Maak ik evenveel kans op een woning nadat Woningbelang is aangesloten bij Wooniezie?
Stond u alleen ingeschreven bij Woningbelang? Dan wordt het aanbod woningen waarop u kunt reageren groter. Daarentegen mogen alle woningzoekenden die staan ingeschreven bij Wooniezie vanaf dinsdag 2 maart reageren op de woningen die Woningbelang aanbiedt. De ervaring van de corporaties die eerder zijn aangesloten bij Wooniezie is dat de kansen voor woningzoekenden daardoor niet kleiner worden. Het is niet zo dat woningzoekenden alleen door het zien van woningaanbod in andere gemeenten ook ineens massaal ergens anders willen wonen. Woningzoekenden die per se in Valkenswaard of Bergeijk willen wonen, konden zich nu ook al inschrijven bij Woningbelang. Ongeveer 25% van ons woningzoekendenbestand komt al van buiten onze gemeenten. Op dit moment verhuren we 38% van onze woningen aan mensen die uit een andere woonplaats naar Valkenswaard of Bergeijk komen.

Ik zie veel reacties op de aangeboden woningen op Wooniezie? Zo kom ik toch nooit aan de beurt?
Omdat er meer woningzoekenden staan ingeschreven bij Wooniezie dan bij Woningbelang alleen, ziet u waarschijnlijk een groter aantal reacties dan u gewend was bij Woningbelang. Daar kunt u in het begin misschien van schrikken. We hebben goed gekeken naar de ervaringen van de corporaties die eerder zijn aangesloten bij Wooniezie. De kansen voor woningzoekenden lijken niet kleiner te worden dan ze waren vóór toetreding tot Wooniezie, alleen omdat de woningen op een andere website staan. Wooniezie probeert de zoektocht voor woningzoekenden makkelijker te maken. Daarnaast blijven de corporaties in de regio zich inzetten voor het bouwen van meer nieuwe woningen om het woningtekort terug te dringen.

Welke woningcorporaties zijn aangesloten bij Wooniezie?
Vanaf dinsdag 2 maart 2021 zijn de volgende (regionale) woningcorporaties aangesloten bij Wooniezie: Bergopwaarts (Helmond), Compaen, Goed wonen Gemert, Helpt Elkander, `Thuis, Trudo, Volksbelang, woCom, Woningbelang, Woningstichting de Zaligheden, Woonbedrijf, Wooninc en Woonpartners. Daarnaast maken ook de verhuurders Mooiland, JorisZorg, Savant, Woonzorg Nederland en Vestia Noord-Nederland gebruik van Wooniezie.

Wat gebeurt er met mijn inschrijftijd die ik had opgebouwd bij Woningbelang?
U neemt de inschrijftijd die u heeft opgebouwd bij Woningbelang mee naar Wooniezie. Stond u al ingeschreven bij Wooniezie en heeft u daar méér inschrijftijd opgebouwd dan bij Woningbelang? Dan behoudt u de langste inschrijftijd. 

Gelden voor de woningzoekenden van Woningbelang na overgang dezelfde regels als voor woningzoekenden van Wooniezie?
Ja, voor alle woningzoekenden die staan ingeschreven bij Wooniezie gelden dezelfde regels.

Ik stond ingeschreven bij Woningbelang. Sta ik dan na de overgang automatisch ingeschreven bij Wooniezie?
Nee, u staat dan nog niet automatisch ingeschreven bij Wooniezie. Wij zetten uw gegevens over naar Wooniezie. In de week van dinsdag 2 maart ontvangt u een e-mail van Wooniezie om uw inschrijving op www.wooniezie.nl te activeren. Als u dat heeft gedaan, is uw inschrijving bij Wooniezie actief.

Ik wil niet dat Woningbelang mijn gegevens meeneemt naar Wooniezie.
Heeft u er bezwaar tegen als wij uw gegevens meenemen naar Wooniezie? Of bent u niet langer woningzoekend en wilt u niet ingeschreven staan bij Wooniezie? Iedereen die dat aan ons heeft laten weten vóór 22 februari hebben we verwijderd uit ons systeem.

 

Ik sta al ingeschreven bij Wooniezie, wat moet ik dan doen?
Dan hoeft u niets te doen. Uw inschrijving bij Woningbelang en uw inschrijving bij Wooniezie worden samengevoegd. U behoudt de langste inschrijftijd. 

Wat is mijn inschrijftijd?
Zodra u uw inschrijving bij Wooniezie heeft geactiveerd, ziet u daar uw inschrijftijd.

Mijn gegevens kloppen niet meer. Wat moet ik doen?
Zodra u uw inschrijving bij Wooniezie heeft geactiveerd, kunt u uw gegevens actueel maken.

Hoe schrijf ik mij in als woningzoekende bij Woningbelang?
Vanaf dinsdag 2 maart reageert u op woningen van Woningbelang via www.wooniezie.nl. Staat u nu nog nergens ingeschreven als woningzoekende? Dan adviseren wij u om uzelf direct in te schrijven op Wooniezie.

Waar vind ik de vrijkomende woningen van Woningbelang?
Vanaf dinsdag 2 maart vindt u al onze vrijkomende huurwoningen op www.wooniezie.nl.

Hoe werkt het als ik straks via Wooniezie reageer op een woning?
U ziet in Wooniezie van welke corporatie een woning is die wordt geadverteerd. Als u in aanmerking komt voor een woning, neemt de woningcorporatie van wie de woning is contact met u op. Reageert u op www.wooniezie.nl op een woning van Woningbelang? Dan nemen wij contact met u op. Wij leggen dan duidelijk uit wat er verder gaat gebeuren.

Hoe kan ik urgentie aanvragen?
Op deze pagina leest u meer informatie over urgentie aanvragen.

Kan ik straks op alle woningen reageren die op www.wooniezie.nl staan?
U kunt reageren op maximaal 3 woningen tegelijk. Ook kunt u alleen reageren op woningen waarvoor u in aanmerking komt met uw inkomen. U leest daar meer over op deze pagina.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten