Woningbelang behoort tot de 7 beste corporaties van Nederland

Woningbelang hoort in 2018 voor het vierde jaar op rij bij de beste woningcorporaties van Nederland. De beste corporaties hebben de laagste kosten voor de eigen organisatie en krijgen goede rapportcijfers van hun huurders voor de dienstverlening. Bovendien scoren ze goed op het gebied van onderhoud en duurzaamheid.

Directeur-bestuurder van Woningbelang Rob Möhlmann: ‘Ik ben trots op Woningbelang en op onze medewerkers die zich elke dag met hart en ziel inzetten voor onze huurders. Het is mooi om te zien dat we daarmee behoren tot de beste corporaties van Nederland.’

De scores
Woningcorporaties worden op 4 onderdelen beoordeeld. Per onderdeel kun je een A, B of C scoren. Met een A is de score bovengemiddeld, met een B is de score gemiddeld, met een C is de score onder het gemiddelde. Van de 289 deelnemende woningcorporaties in Nederland zijn er maar 7 die op alle onderdelen een A scoren, waaronder Woningbelang.

   Categorie    Woningbelang  

 Landelijk

 gemiddelde 

 Bedrijfskosten per woning per jaar   € 594,-  € 764,-
 Dienstverlening A    
 Rapportcijfer van nieuwe huurders   8,2 7,5
 Rapportcijfer van vertrokken huurders      8,1 7,4
 Rapportcijfer voor reparatieverzoek   8,1 7,5


Op het gebied van Duurzaamheid en Onderhoud van de woningen behaalt Woningbelang ook de hoogst haalbare A scores. Het vergelijk wordt gemaakt door Aedes, de landelijke vereniging van woningcorporaties.

Woningbelang scoorde 4 x A in de Aedes Benchmark

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten