Herstructureringsprojecten in 2016

In ons werkgebied zijn meer mensen op zoek naar een woning dan er vrij komen. We zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat er in Valkenswaard en Bergeijk voldoende huisvesting beschikbaar is voor mensen met een bescheiden inkomen. We vinden het belangrijk dat onze huizen betaalbaar zijn en wachttijden acceptabel. We doen er dan ook alles aan om de wachttijden te verkleinen. We bouwen huizen waar behoefte aan is. En we zetten ons in om de doorstroming te bevorderen.

We slopen woningen en bouwen er nieuwe voor terug
Passen onze woningen bij de vraag van woningzoekenden? We kijken steeds naar onze woningvoorraad. Past deze bij de vraag? In welke staat zijn onze woningen en gebouwen? Welke werkzaamheden zijn nodig om woningen of een gebouw bij de tijd te houden? Hoeveel vraag is er naar dit type woning? En welke investeringen zijn het meest toekomstbestendig? Soms blijkt uit een onderzoek dat sloop voor woningen of een woongebouw de beste optie is. Als dat zo is, dan bezoeken wij de bewoners om hen te vertellen dat hun woning gesloopt wordt. En we begeleiden hen bij het vinden van een nieuwe woning die bij hen past. Op de plek waar we woningen slopen, bouwen we nieuwe woningen terug.

Waalreseweg

Eind december 2015 hebben de bewoners van de Waalreseweg 36 t/m 38i te horen gekregen dat hun woningen gesloopt worden. De woningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. We bouwen er nieuwe appartementen terug. 

Woningbelang gaat het woongebouw aan de Waalreseweg slopen

Herhuisvesting
Alle mensen die in het woongebouw aan de Waalreseweg woonden zijn in 2016 of begin 2017 verhuisd. Woningbelang heeft de bewoners begeleid bij het vinden van andere woonruimte.

Sloop
Naar verwachting start de sloop in de tweede helft van 2017. Op dezelfde plek bouwt Woningbelang nieuwe appartementen terug.

Dr. Schaepmanstraat

Dinsdag 13 december 2016 hebben de bewoners van de Dr. Schaepmanstraat 37 t/m 99 van Woningbelang te horen gekregen dat hun woningen gesloopt worden. Ze voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd.

Woningbelang gaat de woningen aan de Dr. Schaepmanstraat slopen

Verhuizen
De bewoners moeten dus verhuizen. Medewerkers van Woningbelang hebben alle bewoners persoonlijk bezocht om hen te vertellen wat er nu gaat gebeuren. Woningbelang helpt hen bij het vinden van een andere woning. Ze krijgen voorrang op andere woningzoekenden van Woningbelang. En ze krijgen een financiële tegemoetkoming in de verhuiskosten.

Tijdelijke verhuur
Als een bewoner verhuist, wordt de woning tijdelijk verhuurd totdat de sloop start. Dit doen we om leegstand te voorkomen. Dat is beter voor de leefbaarheid in en rondom de Dr. Schaepmanstraat.

Nieuwbouw
Het is de bedoeling dat alle bewoners halverwege 2018 zijn verhuisd. Naar verwachting start de sloop dan in de tweede helft van 2018. Op dezelfde plek bouwt Woningbelang nieuwe woningen terug.

‘t Hof Bergeijk

Al meerdere jaren wordt er gesproken over het leegstaande 'oude postkantoor’ aan het Hof in Bergeijk. Er is onderzocht of er op die plek een supermarkt kan komen, met nieuwe appartementen erboven. Woningbelang is eigenaar van de appartementen die nu boven het leegstaande pand zitten. Samen met de andere betrokken partijen (o.a. gemeente Bergeijk en de Albert Heijn Supermarkt aan de Burg. Magneestraat) is onderzocht of het plan haalbaar is.

Op de plek van het oude postkantoor aan 't Hof komt een supermarkt met daarboven 30 appartementen

De verschillende betrokken partijen zitten op één lijn
Dat betekent dat zij het eens zijn over het plan: een supermarkt op de begane grond en daarboven 30 nieuwe appartementen. De voorbereidingen zijn gestart om op 1 oktober 2017 tot een formeel besluit te komen.

De bewoners van de huidige appartementen op het Hof zijn persoonlijk geïnformeerd
We streven ernaar dat alle bewoners van het Hof en Sterrepad halverwege 2019 verhuisd zijn. De sloop start naar verwachting eind 2019. Daarna start de bouw van 30 levensloopbestendige, energiezuinige huurappartementen.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten