Nieuwe Woningwet

Een nieuwe Woningwet. Wat betekent dat voor huurders?

De wereld om ons heen blijft veranderen. Wetgeving ook. En Woningbelang verandert mee. Op 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. Deze wet bepaalt wat wij als corporatie wel en wat we niet mogen.

Wat verandert er voor u door de nieuwe Woningwet?

Passend toewijzen - voor welke woning komt u in aanmerking?             

Wilt u verhuizen? Uw inkomen bepaalt op welke woningen u kunt reageren.
De overheid wil dat woningcorporaties hun woningen passend toewijzen. Daarvoor zijn regels opgesteld. Met die regels wil de overheid ervoor zorgen dat huurders een woning huren die ze kunnen betalen. Het betekent dat u niet meer op elke woning kunt reageren. Het hangt van uw inkomen af voor welke woningen u in aanmerking komt. Op www.woningbelang.nl/ik-zoek-een-woning/hoe-werkt-het/inkomensvoorwaarden kunt u zien in welke prijscategorie u op een woning mag reageren met uw inkomen.
 

 

Leefbaarheid - wat mag Woningbelang nog wel?

Op het gebied van leefbaarheid bepaalt de overheid wat Woningbelang nog wel mag en wat niet meer.
Wel:
- in een samenwerkingsverband werken aan leefbaarheid, dat wil zeggen met welzijnsorganisaties, gemeenten en politie samen overlast bestrijden en samenwerken bij probleemsituaties
- kleine bijdrage als huurders iets organiseren om hun woonomgeving schoner of veiliger te maken
 

Leefbaarheid - wat mag Woningbelang niet meer?
 

Niet:
- sponsoring van activiteiten, evenementen, verenigingen.
Woningbelang maakt prestatieafspraken met gemeente en HBV Woningcorporaties moeten prestatieafspraken maken met de gemeente. Dat deed Woningbelang al. Het verschil is dat de HuurdersBelangenVereniging daar voortaan bij wordt betrokken en invloed krijgt op de prestatieafspraken. Wij vinden dat een positieve ontwikkeling.

 

Vrijwilligers van Woningbelang hielpen bij de Doe-Week Dommelen.

Jarenlang heeft Woningbelang lokale initiatieven en evenementen financieel gesteund, die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in Valkenswaard en Bergeijk. Nu dat niet meer mag, kijken wat er nog wel mogelijk is. Want we willen onze maatschappelijke betrokkenheid nog steeds tonen. Zo hebben enkele vrijwilligers van Woningbelang bijvoorbeeld geholpen bij de Doe-Week in Dommelen. We mogen dan geen geld meer schenken, maar onze handen uit de mouwen steken, dat kunnen we ook!

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten