Woningbelang bij beste 25 corporaties van Nederland

Woningbelang krijgt AA score in de Aedes Benchmark

De Aedes Benchmark is een onderzoek waarin de corporaties in Nederland met elkaar worden vergeleken. De beste corporaties hebben de laagste bedrijfslasten en hoogste klantwaardering ten opzichte van andere corporaties in de branche. Directeur-bestuurder van Woningbelang Rob Möhlmann: ‘De mening van onze klanten is voor ons het belangrijkste. Onze huurders staan voorop bij alles dat we doen. Wij zijn dan ook trots op deze score. Het is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zitten. Maar we gaan nu niet achterover leunen. Want we vinden zelf dat het altijd nog beter kan en daar gaan we voor.’

Wat is er beoordeeld?
Aedes is de landelijke vereniging van woningcorporaties. Sinds 2014 houdt Aedes dit onderzoek elk jaar. Daarin worden de prestaties van woningcorporaties in Nederland met elkaar vergeleken. Er wordt gekeken naar hoe huurders de dienstverlening van hun corporatie beoordelen. Ook de gemiddelde bedrijfskosten die een corporatie heeft per verhuureenheid tellen mee. En er wordt gekeken naar beschikbaarheid en betaalbaarheid van het woningaanbod.

De scores
Gemiddeld komen woningcorporaties in ons land uit op bedrijfskosten van € 925,- per verhuureenheid. En de gemiddelde klantwaarderingsscore van corporaties is een 7,4.

 Onze scores     Bedrijfskosten – A    Klantwaardering – A  
 Woningbelang               € 545                  7,7

  
  

Wat betekenen de letters AA?
De eerste letter is voor de prestatie op het gebied van bedrijfsvoering, oftewel de bedrijfskosten per verhuureenheid. De tweede letter is voor de prestatie op het gebied van kwaliteit, oftewel het oordeel van de huurders. Er zijn drie categorieën: A, B of C. Als je een A scoort, hoor je tot de beste corporaties van de branche. Met een B behoor je tot de middengroep. Met een C hoor je tot de groep corporaties die het minst scoren ten opzichte van anderen uit de branche.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten