Brief ontvangen van Belastingdienst

Huurders van Woningbelang ontvangen mogelijk voor 1 mei een brief van de Belastingdienst, of hebben deze al ontvangen. Hierin schrijft de Belastingdienst dat wij uw inkomen hebben opgevraagd. 

De brief die u van de Belastingingdienst krijgt, herkent u aan het onderwerp: "Uw verhuurder heeft gegevens bij ons opgevraagd

Waarom vraagt Woningbelang inkomensgegevens op?

Woningbelang heeft uw gegevens over het jaar 2022 opgevraagd. Wij kennen niet uw exacte inkomensgegevens, enkel uw inkomenscategorie.

Woningbelang vraagt uw inkomensgegevens op om te bepalen of uw inkomen past bij uw woning. Met deze gegevens bepalen wij of u een inkomensafhankelijke huurverhoging krijgt, of slechts een reguliere jaarlijkse huurverhoging.

LET OP: het feit dat wij uw huishoudinkomen hebben opgevraagd, betekent dus NIET dat er ook daadwerkelijk een inkomensafhankelijke huurverhoging wordt toegepast! Dit wordt pas duidelijk in het “huurverhogingvoorstel”.

Kom ik in aanmerking voor een inkomensafhankelijke huurverhoging?

De naam zegt het al: deze huurverhoging is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. De Belastingdienst telt alle inkomens van uw huishouden op. Aan de hand daarvan bepalen wij een eventuele huurverhoging. Meer over de inkomensafhankelijke huurverhoging vindt u hier.

Wacht tot u eind april 2024 een brief van Woningbelang ontvangt!

Eind april krijgt u de brief over het uiteindelijke definitieve besluit van de huurverhoging 2024. Daarna kunnen wij pas antwoord geven over uw situatie. Wacht daarom met contact opnemen als u vragen heeft. Heeft u na het ontvangen van de brief nog vragen? Neem dan eind april contact met ons op.

Bent u het niet eens met de huurverhoging? U heeft daarna nog twee maanden om te reageren of bezwaar te maken.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten