Nieuwe woningen Dr. Schaepmanstraat opgeleverd

Energiezuinige woningen aan Dr. Schaepmanstraat opgeleverd
“Hier kunnen we mooi samen oud worden”

In 2016 besloot Woningbelang de oude woningen aan de Dr. Schaepmanstraat in Valkenswaard te slopen en nieuwe huizen te bouwen. Bewoners Arian en Wil van de Wijdeven-van Antwerpen wisten één ding zeker: ze wilden terugkeren in één van de nieuwbouwwoningen. Dan maar twee keer verhuizen. In februari 2020 kregen ze de sleutel van hun nieuwe, energiezuinige huis. “We zijn er dolgelukkig mee.”

Arian kwam in 1999 in de Dr. Schaepmanstraat wonen, samen met haar kinderen. Het was een nieuw begin na haar scheiding en ze voelde zich er snel thuis. In 2001 kwam Wil bij haar wonen en ook hem beviel het goed. “Maar ik realiseerde me pas echt hoe gehecht ik was aan mijn huis, toen Woningbelang vertelde dat ze het gingen slopen”, zegt Arian. “We wisten al een aantal jaren dat Woningbelang nadacht over renovatie of sloop”, zegt Wil. “De keuze voor sloop begrepen we helemaal. Renoveren had bij die oude huizen geen zin meer.” 

Geen twijfel
Wil en Arian konden kiezen: of één keer verhuizen naar een andere woning, of tijdelijk verhuizen en terugkeren in één van de nieuwbouwwoningen. “Wij wisten meteen dat we terug wilden naar onze vertrouwde straat”, zegt Arian. “Toen we zagen wat voor mooie nieuwe huizen hier gebouwd zouden worden, hadden we al helemaal geen twijfel meer.”

Energiezuinig wonen
Arian en Wil hoorden al snel van Woningbelang dat ze in aanmerking kwamen voor één van de nieuwe huizen. Ze verhuisden in 2017 naar hun tijdelijke woning en afgelopen februari kregen ze de sleutel van hun nieuwe huis. “We zijn er dolgelukkig mee”, zegt Arian trots. “De hoge plafonds, de ruimte, de indeling: alles is prachtig. Het is een toekomstbestendig huis, met de slaapkamer en badkamer beneden. De bovenverdieping is geweldig, met hoge, schuine daken.” “En het huis is energiezuinig”, vult Wil aan. “We koken op inductie en op het dak liggen zonnepanelen. De verwarming kunnen we per ruimte instellen. Dat gaat hopelijk geld schelen. Bovendien blijft het hier lekker warm. Heel anders dan ons oude, tochtige huis.”

Veel hulp
Arian en Wil namen de tijd voor hun verhuizing. Ze kregen veel hulp van familie en vrienden bij het klussen en begin april gingen ze over. “Verhuizen vind ik heel stressvol”, zegt Arian. “Gelukkig konden we met vragen altijd terecht bij Trees van der Maas van Woningbelang. Zij regelde alles voor ons. Dat scheelde veel onrust.” Wil: “We hebben veel zin om hier te gaan wonen. Hier kunnen we mooi samen oud worden.”

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten