Huur opzeggen

Wilt u de huur opzeggen? Laat het ons snel weten. Dan kunnen we de woning verduurzamen of meteen een nieuwe huurder zoeken. Dat laatste heeft ook voor u voordelen. U kunt met de nieuwe huurder afspraken maken over de overname van bijvoorbeeld laminaat.

Huur opzeggen

U kunt de huur van uw woning op verschillende manieren opzeggen:

  • Download het huuropzeggingsformulier, vul het in en breng het naar de Woonwinkel. Of stuur het op naar Woningbelang.
  • Kom naar de Woonwinkel en geef het door aan onze medewerkers. Zij vullen samen met u het huuropzeggingsformulier in.
  • In de folder Alles over verhuizen leest u waardevolle tips wanneer u gaat verhuizen


U kunt uw huur iedere werkdag opzeggen. Er geldt een opzegtermijn van één maand. Die maand gaat in op de dag dat wij de huuropzegging ontvangen. En let er op dat uw laatste huurdag ook op een werkdag valt.

Voor- en eindopname

Zodra wij uw formulier binnen hebben, nemen we contact met u op. We maken dan een afspraak voor de vooropname en de eindopname van uw woning. Dan controleren we de woning op eventuele schade, gebreken en zelf aangebrachte veranderingen. Hierover maken we samen afspraken.

Huur opzeggen na overlijden

Wilt u de huur opzeggen voor een overleden familielid of kennis? Ook dan moet u de huur opzeggen via het formulier (of een brief ) en de woning opleveren. Zodra u een akte van overlijden heeft ontvangen, verkrijgen wij hiervan graag een kopie. 

Wilt u de huur niet opzeggen? Dan is het verstandig het contract op uw naam te zetten. Dat kan via het formulier Naamswijziging bij overlijden.

Opzeggen huurrecht

Staat u beiden vermeld op het huurcontract en gaat één van u beiden de huurwoning verlaten? Dan is het verstandig om het huurrecht van de woning op te zeggen voor diegen die de woning verlaat. Zo voorkomt u dat u later aansprakelijk gesteld kunt worden voor bijvoorbeeld de huurbetalingen. Deze wijziging kan ook van invloed zijn op de huurtoeslag die u ontvangt. Geef deze wijziging dan ook door aan de belastingdienst.

U kunt de huur iedere werkdag opzeggen. Ook hier geldt de opzegtermijn van één maand. 

U kunt het huurrecht opzeggen via dit formulier.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten