Toekomstonderzoek

Woningbelang doet toekomstonderzoek naar haar woningen

Wij bouwen een woning in eerste instantie voor 50 jaar. Als het einde van deze 50 jaar in zicht komt, is het logisch dat we nadenken over de toekomst van de woningen. Voldoen de woningen bouwkundig nog aan de eisen van deze tijd? En past dit type woning nog bij de wensen van woningzoekenden op dit moment? 

Soms zijn grote investeringen nodig om oudere woningen aan te passen aan de eisen van nu

Dan voeren we een toekomstonderzoek uit. Hoeveel vraag is er nog naar dit type woning? Welke onderhoudswerkzaamheden zijn er nodig om de woningen bij de tijd te houden? En is dat de investering nog waard?

Op basis van dit onderzoek bepalen we: gaan we verkopen, opknappen of slopen?

Alle mogelijkheden worden goed bekeken. Woningbelang neemt zo’n besluit niet zomaar. Soms is renovatie een goede oplossing. Soms is het beter om nieuwe woningen te bouwen.

We blijven basisonderhoud uitvoeren

Voeren we toekomstonderzoek uit naar woningen? Dan mag de huurder nog steeds rekenen op ons basisonderhoud. Is er iets kapot? Dan komen we dat maken. Maar grote investeringen doen we niet. Die investering krijgen we er misschien niet meer uit. Bijvoorbeeld: is er een lekkage onder het dak? Dan repareren we het dak, zodat het niet meer lekt. Maar het hele dak vernieuwen, doen we niet.

Staat uw woning op onze lijst van toekomstonderzoeken?

  • Dan adviseren wij u om geen kostbare investeringen in uw woning te doen. Die investering haalt u er misschien niet meer uit.
  • Besluit u om toch veranderingen aan te brengen? Houdt u er dan rekening mee dat u er geen vergoeding voor krijgt wanneer u uw woning verlaat.
  • Zodra wij meer weten over de toekomst van uw woning, hoort u dat zo snel mogelijk van ons. Wij houden u tussentijds op de hoogte.
  • Als we gaan renoveren of slopen, begeleiden we u persoonlijk. Gaan we uw woning slopen? Dan moet u verplicht verhuizen. Daar komt veel bij kijken. We vinden het belangrijk om u dan goed en persoonlijk te begeleiden. Bijvoorbeeld bij het vinden van een andere passende woning. Ook krijgt u een verhuiskostenvergoeding. Alle afspraken worden opgenomen in een Sociaal Plan.

Op dit moment zijn er geen woningen waarvoor een toekomstonderzoek plaats vindt.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten