Buurtbemiddeling

Soms wonen we dicht op elkaar. Dat kan gezellig zijn. Maar het levert ook wel eens irritaties op. Vaak begint dat met een kleinigheid. Vervolgens lukt het niet om er samen uit te komen. Als je dan nergens terecht kunt, kan zo'n kleinigheid soms flink uit de hand lopen. De politie erbij halen vinden de meeste mensen te ver gaan. Buurtbemiddeling kan dan helpen om problemen op te lossen.

Wat is buurtbemiddeling?

Als de bewoners er zelf niet uitkomen en het gaat te ver om politie in te schakelen, kan buurtbemiddeling helpen. Buurtbemiddeling helpt bewoners om problemen of ruzies op te lossen. Dat gebeurt door gesprekken aan te gaan met de betrokkenen. Die gesprekken worden gevoerd door vrijwilligers die hiervoor speciaal opgeleid zijn. Zij komen bemiddelen in huis-, tuin- en keukenconflicten. Ze proberen de ruziënde partijen aan de praat te krijgen en samen tot een oplossing te komen. Daarmee kan voorkomen worden dat een ruzie te hoog oploopt. De vrijwilligers zijn onafhankelijk en hebben een geheimhoudingsplicht.

Is de ruzie al te hoog opgelopen? Dan is er andere ondersteuning nodig. In dat geval adviseert buurtbemiddeling waar de betrokkenen terecht kunnen voor hulp. 

Buurtbemiddeling inschakelen?

In Valkenswaard wordt Buurtbemiddeling gecoördineerd vanuit maatschappelijk werk Lumens in de buurt. Wilt u buurtbemiddeling inschakelen? Bel dan 06 - 51 80 09 48.

Inwoners van de gemeente Bergeijk nemen voor buurtbemiddeling contact op met Cordaad Welzijn. U belt hiervoor 06 - 40 99 15 42 of 06 - 57 48 67 44  of stuurt een e-mail naar vcb@cordaadwelzijn.nl.

Meer over Buurtbemiddeling van Wél! Welzijn de Kempen leest u in deze folder.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten