Afkoppelen

Subsidie en gratis advies bij u thuis voor afkoppelen regenwater

Het zal niemand ontgaan zijn: er viel de laatste tijd heel veel regen! Als eigenaar of huurder van een huis in de gemeente Valkenswaard kunt u profiteren van een financiële bijdrage (subsidie) voor het afkoppelen van uw regenpijp(en). En bovendien van gratis advies over hoe u dat kunt aanpakken.

Woningbelang en de gemeente Valkenswaard juichen het toe dat steeds meer inwoners hun huis duurzamer maken door de regenpijp los te maken van het riool. Op die manier komt het schone regenwater niet bij het vuilwaterriool en onze rioolwaterzuivering, maar stroomt het in uw tuin en zakt het weg in de bodem. Deze duurzame aanpassing is goed voor het milieu, uw planten en de biodiversiteit. Bovendien ontlast dit het riool in uw straat, zodat de kans op overstroming veel kleiner wordt.  

Hoe werkt het?

De adviseurs van de gemeente komen vrijblijvend bij u langs om te bekijken welke oplossingen mogelijk zijn om de regenpijpen in uw voor- en achtertuin af te koppelen. Doet u ook mee? Kijk dan op de webpagina over afkoppelen en vul het formulier in. Of neem telefonisch contact op via nummer (040) 208 34 44 en maak een afspraak met Daan van Grieken. 

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

U kunt een bijdrage ontvangen van € 5,- per vierkante meter dakoppervlakte (lengte x breedte)! Daarbij geldt een minimum dakoppervlakte van 40 vierkante meter. Vragen? Neem gerust contact op met de gemeente.

We hebben een video!

Het klinkt allemaal wat moeilijker dan het is. Bekijk even de volgende video over afkoppelen. Een kind kan de was doen.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten