Vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen

Bij al het onderhoud aan onze huurhuizen houden wij er rekening mee dat we de natuur zo min mogelijk verstoren. Het ophangen van vogel- en vleermuiskastjes is daar een mooi voorbeeld van. Hiermee geven we huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen een mooi plekje. We letten daarbij op alle diersoorten. Broedende vogels mogen we sowieso nooit verstoren. En we krijgen hulp van een ecoloog bij het maken van planningen die rekening houden met het broedseizoen.

Veilige plek

Voor we gaan verbouwen, zorgen we ervoor dat de vogels en vleermuizen die in de spouwmuur wonen, kunnen verhuizen. Want als wij gaan bouwen, is het dier niet veilig. Zo’n andere plek kan bijvoorbeeld één van onze kastjes zijn. We zorgen dat vleermuizen een ander plekje zoeken door plastic kapjes in openingen in de muur te zetten. Door deze kapjes kunnen vleermuizen nog wel naar buiten, maar niet meer naar binnen vliegen. Doordat de kapjes glad zijn, kunnen vleermuizen er ook niet aan gaan hangen. Om te voorkomen dat vogels onder de dakpannen komen, brengen we daar grote borstels aan. Vogels zoeken dan een andere plek.

Meer dan moet

Al deze maatregelen zijn verplicht bij onderhoud aan een gebouw. Maar we doen meer dan wat we moeten doen. We willen de gierzwaluw graag terug krijgen in het gebied en daarom plaatsen we lokkastjes. Die lokt de zwaluwen met geluiden. En dan plaatsen we kastjes waar ze kunnen nestelen. Zo zorgen we ervoor dat de gierzwaluwen zoveel mogelijk nestplaatsen hebben als ze in mei terugkomen in Nederland. Omdat we weten dat we met ons werk de natuur verstoren, willen we dus ook iets terugdoen.

Om omwonenden te informeren over de vogels en vleermuizen in het gebied, plaatsen we borden met uitleg in de wijken. De bewoners krijgen van ons ook een flyer waarin precies staat waarom we de kastjes plaatsen. Zo creëren we bij iedereen meer begrip.

Overige informatie

  • Flyer
  • Unitura, het bedrijf dat deze werkzaamheden voor ons uitvoert

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten