Vocht en schimmel voorkomen

Vochtproblemen in uw woning? Wat moet u doen en wat mag u beslist niet doen!

Vochtproblemen in uw woning, zoals schimmelgroei op wanden of plafonds, ontstaan niet vanzelf. De oorzaak is altijd een te hoge vochtigheid in huis. Dat kan verschillende oorzaken hebben.

Soms is er een lekkage of probleem met isolatie of ventilatiesysteem

Neemt u dan direct contact op met Woningbelang. Want deze problemen willen we snel verhelpen.

Een vochtprobleem in uw woning kunt u in de meeste gevallen zelf beperken of voorkomen

Het is belangrijk dat u de vertrekken in uw huis goed verwarmt en op de juiste wijze ventileert.

Waarom uw vertrekken goed verwarmen?
In de winterperiode zijn de buitentemperaturen laag. Het is belangrijk om de vertrekken binnen goed te verwarmen. Dan blijven wanden en plafonds voldoende op temperatuur en neemt de kans op vochtproblemen af.

Waarom uw woning goed ventileren?
Zet u de ventilatieroosters dicht om de warmte binnen te houden? En zet u niet regelmatig een raam open? Dan blijft er teveel vocht binnen hangen. En dat zorgt voor schimmelvorming. Mensen en huisdieren produceren veel vocht, gewoon door in huis aanwezig te zijn. Daar komt nog bij dat er wordt gekookt en gedoucht. Goed ventileren zorgt ervoor dat vochtige binnenlucht wordt afgevoerd en schone en drogere buitenlucht binnen komt.

Dus: de binnentemperatuur niet te laag laten worden (in ieder geval niet lager dan 15 graden) en goed ventileren, ook in de winter!

Bekijk hier per ruimte hoe u het beste kunt ventileren:

Hoe ventileert u uw woning het beste?

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten