Ongedierte

Ongedierte in of om uw woning is vervelend. Het bestrijden van ongedierte is soms een taak voor uzelf en soms voor Woningbelang. Hier leest u wat u kunt doen en wat wij doen.

 

Wat doet u zelf?

U bent zelf verantwoordelijk voor het bestrijden van ongedierte:

  • Muizen en ratten: zijn onhygiënisch en kunnen in een mum van tijd voor een ware plaag zorgen. Voorkom dit door ze meteen te bestrijden. Dat kan met vallen of gif. Let er wel op dat dit gif ook dodelijk is voor andere dieren, zoals honden, katten, egels en vogels. Zorg er dus voor dat zij er niet bij kunnen.
  • De wesp, de Europese hoornaar en de mier zijn nuttige diertjes die (schadelijke) insecten eten. Ze zijn dus goed voor het ecosysteem. Als ze geen overlast of gevaar opleveren, kunt u de nesten laten zitten. Wilt u de nesten van wespen en Europese hoornaars wel verwijderen? Doe dit dan niet zelf, want als ze boos worden, kunnen ze lelijk steken, maar vraag een ongediertebestrijder om dat voor u te doen
  • Loopt er een steenmarter in uw buurt? Die mag u niet bestrijden. Steenmarters zijn beschermd, hoe vervelend ze ook kunnen zijn voor uw kippen of auto-motor. Lees hier wat u wel kunt doen.

 

U kunt contact opnemen met bijvoorbeeld Rido Ongediertebestrijding of Multi Service Ongediertebestrijding

Ziet u ongedierte in het openbaar gebied? Neem contact op met de gemeente.

 

Wat doet Woningbelang?

Woningbelang bestrijdt houtworm, boktor en houtzwam in de woning. Heeft u last hiervan of ziet u ongedierte in de gemeenschappelijke (buiten)ruimte van het wooncomplex? Neem dan contact met ons op via het formulier reparatieverzoek of bel met onze servicelijn op (040) 208 38 38.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten