Herstructurering

Woningbelang sloopt soms woningen om er nieuwe woningen voor terug te bouwen

Wij bouwen een woning in eerste instantie voor 50 jaar. Als het einde van deze 50 jaar in zicht komt, is het logisch dat we nadenken over de toekomst van de woningen. Voldoen de woningen bouwkundig nog aan de eisen van deze tijd? En past dit type woning nog bij de wensen van woningzoekenden op dit moment?

Soms zijn grote investeringen nodig om oudere woningen aan te passen aan de eisen van nu

Dan voeren we een toekomstonderzoek uit. Hoeveel vraag is er nog naar dit type woning? Welke onderhoudswerkzaamheden zijn er nodig om de woningen bij de tijd te houden? En is dat de investering nog waard? Alle mogelijkheden worden goed bekeken. Woningbelang neemt zo’n besluit niet zomaar. De uitkomst van dit onderzoek kan zijn dat het beter is om nieuwe woningen te bouwen. Dat betekent dat we de woningen die er nu staan gaan slopen. En dat bewoners moeten verhuizen.

Er komt veel kijken bij een gedwongen verhuizing. Daarom worden er goede afspraken gemaakt.

Aan bewoners wordt gevraagd of zij lid willen worden van een bewonerscommissie. Samen met de bewonerscommissie en de HuurdersBelangenVereniging stelt Woningbelang een Sociaal Project Plan op. Hierin staat wat bewoners van Woningbelang mogen verwachten en wat Woningbelang van de bewoners verwacht. Er staat bijvoorbeeld in dat Woningbelang bewoners helpt bij het vinden van een nieuwe, passende woning. En dat bewoners in hun zoektocht naar een nieuwe woning voorrang krijgen op andere woningzoekenden. En ze krijgen een verhuisvergoeding.

Kijk even bij Nieuwbouw hoe ver we staan met onze sloop- en bouwprojecten.

 

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten