Huurverhoging

Een huurverhoging is nooit fijn, maar wél nodig

Ieder jaar stijgen de prijzen. Ook voor ons. Daarom verhogen we ieder jaar op 1 juli de huur van uw woning. De huren zijn onze inkomsten. Zonder inkomsten kunnen we niet investeren. Een huurverhoging is nodig om nieuwbouw, onderhoud, renovaties, verduurzaming en leefbaarheid te kunnen betalen.  

Er zijn 2 soorten huurverhoging

  • De wettelijke / reguliere huurverhoging: Dit is de huurverhoging die elk jaar door de overheid wordt bepaald. Meer informatie vindt u hier.
  • De inkomensafhankelijke huurverhoging: Dat is een huurverhoging die inkomensafhankelijk is. Meer informatie vindt u hier.

 

Wanneer krijg ik bericht?

U ontvangt vóór 1 mei een brief van Woningbelang over uw nieuwe huur met uitleg over de huurverhoging. Zie flyer huurverhoging links onderaan bij de Downloads. 

Niet eens met de verhoging?

Bent u het niet eens met de huurverhoging? U kunt bezwaar maken. Hier vindt u meer informatie. 

Heeft u moeite met het betalen van de huur?

Goed als u het aangeeft. Wij gaan graag met u in gesprek om samen tot een passende oplossing te komen. Neemt u hierover gerust contact met ons op. Op de pagina "Problemen met huur betalen" vindt u meer informatie.

U vindt bij de Belastingdienst ook de veelgestelde vragen.

 

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten