Huurtoeslag voor een huurwoning van Woningbelang in Valkenswaard of Bergeijk

Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid voor de huur van uw woning. Bent u in verhouding tot uw inkomen veel geld kwijt aan huur? Dan kunt u misschien huurtoeslag krijgen van de Belastingdienst. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van:

  • uw inkomen
  • uw gezinssamenstelling
  • het type woning dat u huurt
  • de hoogte van uw huur

Aanvraagformulier

Op de website van de Belastingdienst www.toeslagen.nl kunt u via een proefberekening nagaan of u huurtoeslag kunt krijgen. Als u in aanmerking komt voor huurtoeslag kunt u met uw DigiD inloggen. Hier kunt u het aanvraagformulier invullen. Houd uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand.

Heeft u geen DigiD? Neem dan contact op met de Belastingtelefoon 0800 - 0543 en vraag om een aanvraagformulier.

Huurtoeslag aan u overgemaakt

Krijgt u huurtoeslag? Per 1 januari 2014 maakt de Belastingdienst de huurtoeslag rechtstreeks over aan de huurder. De Belastingdienst betaalt altijd op de 20e van de maand de huurtoeslag voor de komende maand, zodat u vóór de 1e van de maand de huur aan Woningbelang kunt betalen.

Wijzigingen doorgeven

Verandert de samenstelling van uw gezin? Of het inkomen van u of uw medebewoner? Of verandert de huur? Geef deze wijzigingen direct door via www.toeslagen.nl, log in met uw DigiD.

Heeft u geen DigiD? Neem dan contact op met de Belastingtelefoon 0800 - 0543 en geef de wijzing door.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten