Wat kan Woningbelang doen?

Bij Woningbelang vinden we het belangrijk dat onze woningen goed geïsoleerd zijn. Daarom maken we onze woningen stap voor stap steeds energiezuiniger. Een goed geïsoleerde woning zorgt immers voor lagere stookkosten. Bovendien vinden wij het fijn als u uw woning als comfortabel ervaart. 

 

Wij voeren graag energiebesparende maatregelen bij u uit.

Als uw woning aan de beurt is voor planmatig onderhoud, dan kijken we meteen welke energiebesparende maatregelen we tegelijk met het onderhoud uitvoeren. Maar u kunt zelf ook een verzoek bij ons indienen voor energiebesparende maatregelen. De energiebesparende maatregelen die wij uitvoeren zijn bijvoorbeeld: 

  • vloer-, dak- en spouwmuurisolatie
  • vervangen van de CV-ketel door een energiezuinige HR ketel
  • het plaatsen van zonnepanelen
  • Wij plaatsen ook HR++glas, maar hieraan zijn voorwaarden verbonden

 

Wij betalen de kosten voor de aanpassingen

Na de energiebesparende werkzaamheden brengen wij u niet meteen extra huur of andere kosten in rekening. Maar: uw huur kán bij de jaarlijkse huurverhoging wél veranderen. De huurprijs wordt in Nederland namelijk bepaald door een puntensysteem. Het energielabel bepaalt onder andere het aantal punten. Hoe meer punten, hoe energiezuiniger de woning, hoe hoger de categorie en hoe hoger de huur. Uw woning kan na de werkzaamheden in dezelfde categorie blijven. Dan verandert er niets in uw huur. Als uw woning in een andere categorie valt, dan wordt de huur wél hoger. Maar omdat uw woning beter is geïsoleerd, dalen uw stookkosten! Lees hierover meer in de folder ‘Uw huurprijs’. 

 

De huurprijs wordt nooit in één keer veel hoger

Wij kiezen voor een gematigde huurverhoging. Als de huur hoger wordt, groeit u in kleine stapjes toe naar de nieuwe huur. Wij houden ons ook aan het Sociaal Huurakkoord. Op die manier houden wij wonen voor u betaalbaar.  

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten