Afval

Houd uw huis en buurt netjes. Hoe gaat u om met uw afval?

Bij Woningbelang vinden we het belangrijk om rekening te houden met de toekomst van de aarde. Zodat volgende generaties hier ook nog prettig kunnen wonen. En alle beetjes helpen! Ook afval scheiden!

Iedereen heeft afval. Niet alles hoort in de vuilnisbak. Veel afvalsoorten zijn nog bruikbaar om weer nieuwe producten mee te maken. Bijvoorbeeld glas, papier en plastic verpakkingen. Andere afvalsoorten zijn slecht voor het milieu en moeten veilig verwerkt worden, bijvoorbeeld chemisch afval zoals batterijen. Afval dat niet wordt gescheiden komt in de verbrandingsoven terecht. Bij de verbranding komt CO2 vrij en dat is slecht voor het milieu. Door afval te scheiden, leveren we samen een bijdrage aan een schoner milieu. Het scheiden van afval begint bij u thuis!

Ontdek wat u kunt doen voor minder afval

De website van Milieu centraal vindt u veel informatie en tips over afval.

Afval in Valkenswaard

Cure verzorgt de afvalinzameling in de gemeente Valkenswaard. Wilt u weten wanneer de groene en de grijze bak, glas, oud papier en textiel worden opgehaald? U vindt hier alle informatie over afvalinzameling in Valkenswaard.

Afval in Bergeijk

Wilt u weten wanneer het PMD (Plastic, Metalen (blik) en Drankkartons), GFT+E (Groente-, Fruit-, Tuinafval en Etensresten) en het restafval in Bergeijk wordt opgehaald? U vindt hier alle informatie over afvalinzameling in Bergeijk.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten