Aardlekschakelaar

Test uw aardlekschakelaar regelmatig

De aardlekschakelaar is een belangrijk onderdeel in uw groepenkast. Het is een extra beveiliging die stroom uitschakelt en die u beschermt tegen elektrische schokken. Een goede aarding geeft bescherming bij kortsluiting en voorkomt onbedoeld onder spanning staan van apparaten. Test daarom regelmatig de werking van de aardlekschakelaar. Een handig moment om dit te doen is bij de overgang van winter- en zomertijd. 

Hoe test ik de aardlekschakelaar?

Op de aardlekschakelaar zit een testknop met de letter “T”. Deze knop moet ingedrukt worden om te testen, de achterliggende installatie wordt uitgeschakeld. Na het testen moet de aardlekschakelaar normaal worden ingeschakeld. Lukt het uitschakelen of het inschakelen niet? Bel dan uw installateur en laat uw aardlekschakelaar vervangen. 

Hoe vaak moet ik de aardlekschakelaar controleren?

De aanbeveling is om iedere maand de aardlekschakelaar te controleren. Gevolg is wel dat overal de stroom uitvalt in huis en alle klokken opnieuw moeten worden ingesteld. Test uw aardlekschakelaars in ieder geval twee keer per jaar, tijdens de omschakeling van de tijd. Beter twee keer per jaar dan helemaal niet.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten