Problemen met huur betalen

Een keer de huur niet betaald?

Dan krijgt u snel een seintje van ons. U ontvangt een herinnering als geheugensteuntje. Dan voorkomen we huurachterstand.

Blijft de huurbetaling toch uit?

Dan krijgt u betalingsherinneringen van ons. Hebben we dan nog geen betaling ontvangen? Dan schakelen we uiteindelijk een deurwaarder in. Alle kosten hiervoor betaalt u zelf. Doet u dit niet? Dan start de deurwaarder een gerechtelijke procedure. Dat kan leiden tot beëindiging van de huurovereenkomst. Dan moet u uw huis uit.

Heeft u financiële problemen?

Wij willen huurachterstanden graag voorkomen. Neem dan ook direct contact op met de medewerkers van het team Financiële Administratie als u uw huur niet kunt betalen. We zoeken met u naar een mogelijkheid om de huur alsnog te betalen. Bijvoorbeeld een betalingsregeling.

En kijk even of u in aanmerking komt voor verschillende fondsen en toeslagen? Dat kan via de VoorzieningenWijzer.

Betalingsregeling treffen

U kunt een verzoek voor een betalingsregeling indienen via Mijn.Woningbelang.nl. Wij hebben dan direct alle benodigde gegevens bij de hand. Log in en klik bij Direct naar op Ik wil graag een betalingsregeling aanvragen. De handleiding voor Mijn.Woningbelang.nl vindt u onder Downloads.

Knop - Ik wil een betalingsregeling aanvragen


U kunt er ook voor bellen met onze afdeling Huurincasso via (040) 208 38 38. Aan zo’n regeling zitten vaak geen kosten verbonden. Wel voorwaarden. De met u gemaakte afspraken worden schriftelijk bevestigd zodat u weet waar u aan toe bent.

Als u geen contact met ons opneemt, melden wij uw gegevens bij Werk en Inkomen, afdeling Schuldhulpverlening aan de Hofnar 2 in Valkenswaard. Zij kunnen u begeleiden bij financiële problemen. U kunt ook zelf contact opnemen voor het maken van een afspraak. U kunt hen bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 13.00 en 14.00 via het telefoonnummer (040) 208 34 44.

Woningbelang gaat zorgvuldig om met de gegevens van huurders

Ook van huurders met een huurachterstand. We waarborgen uw privacy.

Interessante websites


Of bel gratis met Geldfit via telefoonnummer 0800-8115. Zij luisteren naar uw verhaal en denken met u mee. Medewerkers van Geldfit kunnen u ook in contact brengen met hulp bij u in de buurt.

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten