Zelf klussen in huis

Natuurlijk wilt u van uw huis uw eigen stekje maken. Woningbelang geeft u daarvoor de ruimte.

Kleine veranderingen

Voor veel kleine veranderingen in uw woning heeft u geen toestemming nodig van Woningbelang. Bijvoorbeeld verven of behangen, vloerbedekking leggen of lampen ophangen. Tips voor verschillende kleine klussen in huis vindt u in onze kluswijzers.

Grote veranderingen: ZAV (Zelf Aangebrachte Verandering)

Wilt u uw keuken verbouwen of een serre aanbouwen? Denkt u erover om zelf installaties te plaatsen zoals een airco of camera? Wilt u zonwering plaatsen? Of wilt u iets veranderen in de groepenkast? Onder voorwaarden zijn sommige ingrijpende aanpassingen in uw woning mogelijk. Controleer of de wijziging die u graag wilt doen mag van Woningbelang en vraag dus altijd toestemming aan voordat u mag beginnen. Dan vertellen wij u meteen wat de consequenties zijn voor bijvoorbeeld het onderhoud, of u een vergunning van de gemeente nodig heeft en of wij de verandering van u overnemen als u gaat verhuizen. U kunt in het huurdersportaal een aanvraag doen voor een ZAV. 

Zorg dat u op de hoogte bent van de voorwaarden

  • Lees de folder 'Alles over klussen'. Hierin leest u met welke voorwaarden u rekening moet houden als u gaat klussen in huis. U vindt de folder onder Downloads.

Belangrijke tips

  • Denkt u bij een verandering aan uw woning ook aan uw verzekering? Vraag bij uw verzekeringsadviseur informatie op over het verzekeren van de Zelf Aangebrachte Verandering.
  • Als er asbest in uw woning aanwezig is, is het belangrijk dat u daar rekening mee houdt als u gaat klussen in huis. Lees hier meer over op de pagina 'Rekening houden met asbest'. Of neem contact op met ons als u vragen heeft over asbest.

 

terug
Neem contact op
Neem contact op
RSS Feed
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten